Haberler

Yeşilöz Çanakkale Ruhunu İkinci Kez Yaşattı

Aliağa Belediyesi, 18 Mart’ta Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl anısına düzenlediği şiir dinletisini, yoğun istek üzerine Aliağalılarla tekrar buluşturdu.

Aliağa Belediyesi, 18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl anısına düzenlediği şiir dinletisini, yoğun istek üzerine Aliağalılarla tekrar buluşturdu.

Aiiağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, 18 Mart'taki şiir dinletisi ile vatandaşların büyük beğenisini kazanan radyo sunucu ve şiir yorumcusu Yunus Yeşilöz sahne aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Çanakkale cephesini andıran sahne dekoru ve savaş dönemine ait hikayeleri ile izleyenlere muhteşem bir sunum sahneleyen Yeşilöz, seslendirdiği Çanakkale şiirleriyle de izleyenlere Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşattı. Çanakkale zaferinin ruhuna, anlam ve önemine vurgu yapan şiirleriyle dinleyenlerin yüreğine hitap eden Yunus Yeşilöz, anlattığı Çanakkale hikayelerini sinevizyon gösterileriyle destekledi. Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ve Orhan Şaik Gökay gibi ünlü şairlerin eserlerini de kendine has üslubuyla seslendiren Yeşilöz'ü dinleyenler zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

YEŞİLÖZ: "ÇANAKKALE ÇAĞLAR BOYUNCA SÜRECEK BİR DESTANDIR"

Programın hazırlanmasında başta Aliağa Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Yunus Yeşilöz, "İlkini 18 Mart'ta gerçekleştirdiğimiz Çanakkale Zaferi 100.yıl kutlamasına değerli Aliağa halkımız teveccüh gösterdi ve şiir dinletisinin tekrarlanmasını talep etti. Aliağa halkının isteği üzerine 1 hafta sonra bu programı tekrar sahneye koyduk. Bu programlar ile Çanakkale ruhunu en iyi şekilde izleyiciye yansıtmaya çalıştık. Bütün emeğimizin altında bu duygu ve düşünce yatıyor. Çanakkale çağlar boyunca sürecek bir destandır. Değil 100, bin yıl geçse de unutulmayacak bir destandır. Bizde nefesimiz yettiği kadar, hayatımız devam ettiği müddetçe özellikle yeni nesillerimize Çanakkale'yi anlatmaya devam edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aliağa Belediyesi Çanakkale Zaferi Yeşilöz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title