Haberler

Yeşilırmak'ta Su Düzeyi Düştü, Balıklar Su Yüzüne Çıktı

Güncelleme:

Amasya'da Yeşilırmak Nehri'nde su miktarı son yılların en düşük seviyesine indi.

Türkiye'nin en uzun nehirlerinden Yeşilırmak'ın Amasya bölümü yağışların azlığından etkilendi. Kuraklık ve artan sıcak havaların etkisiyle su seviyesi düştü. Yeşilırmak'ta yayın balıkları su yüzüne çıkması yörede oturanların büyük ilgisini çekti.

Zaman zaman Yeşilırmak'ın bazı bölgelerinde adacıklar oluştuğunu görenler su yüzüne çıkan yayın balıklarını Hükümet Köprüsü'nden izlemeye başladı.

Azalan su nedeniyle  yer yer adacıkların oluştuğu ırmakta yapılan ölçümlerde su düzeyi ortalama 6 metreküp/saniye olarak tespit edildiğini belirten Amasya Devlet Su İşleri 73'ncü Şube Müdürü Erhan Bolatçı, bu oranın son yılların en düşük seviyesi olduğunu belirtti.

Daha önceden su düzeyinin 20 metreküp/saniye olduğunu belirten Bolatçı, bunun  devam etmesi halinde Yeşilırmak'ta hiçbir canlı kalmayacağını söyledi. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (2)

kamil sugetirenvedatelmaci@hotmail.com:

Sisirme projesi cesme sulari ile yapilacak. Baligin yuzmedigi yerde sandallari ucarakmi yuzdureceksiniz.

1
0
yanıtYanıtla
Vedat elmacıvedatelmaci@hotmail.com:

Balıkların yaşamak için su bulamadığı yerde şişirme projesi ile sandal yüzdürülecek bunu evdeki içme suyu ile mi olacak.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title