Haberler

Yeşile Saygı" Uygulamasını Hayata Geçirdi

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Süel: "Sürdürülebilir bir gelecek için mobil teknolojileri anahtar olarak görüyoruz"

Vodafone Türkiye, sürdürülebilirlik ve çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefleyen "Yeşile Saygı" mobil uygulamasını hizmete sundu.

Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, mobil teknolojilerin sürdürülebilirliğe katkısının somut bir göstergesi olarak Vodafone Türkiye tarafından geliştirilen "Yeşile Saygı" mobil uygulaması şirketin bu bakış açısını yaygınlaştırmaya yönelik faaliyetlerinin anlatıldığı üçüncü "Sürdürülebilirlik Raporu", "Yeşile Saygılı Kırmızı" manifestosu ve REC Türkiye işbirliğiyle hazırlanan "Sürdürülebilir Kalkınma için Bilişim" raporu ile hayata geçti.

Sürdürülebilirlik konusunda bilinçlendirmenin kritik önemine inanan Vodafone Türkiye, dijital dönüşüm hareketi kapsamında sürdürülebilirlik yaklaşımını mobil dünyaya uyguladı. Tüm kullanıcılara açılan "Yeşile Saygı" akıllı telefon uygulamasıyla sürdürülebilir gelecek ceplere taşınıyor. Bu yeni çevreci uygulama sayesinde kullanıcılar, çevre ve sürdürülebilirlik konusunda eğitim ve testlerle bilgi edinebildikleri gibi bu konuda ilginç makalelere, detaylı raporlara e-kütüphane vasıtasıyla ulaşabiliyor.

Lokasyon bazlı uygulama sayesinde kullanıcılar yakın çevrelerindeki semt pazarlarını, organik ürünlere ulaşabilecekleri yerleri ve geri dönüşüm noktalarını görüntüleyebiliyor. Aynı şekilde kullanıcılar, çevrelerindeki yeşil alanları, parkları ve bisiklet rotalarını görüntüleyebiliyor. Kendi yürüyüş ve bisiklet rotalarını çizebiliyor ve çevreleriyle paylaşabiliyor.

Mobil uygulama ile kullanıcılar günlük hayata dair pek çok yeşil ipucuna kolayca ulaşabiliyor. Örneğin mevsimler göre hangi ürünü, ne zaman tüketmek gerektiğini öğrenebiliyor. Dahası, kullanıcılar bir "tıkla" Ege Orman Vakfı'na fidan bağışı yapabiliyor.

"Çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, su¨rdu¨ru¨lebilirliği temel iş stratejilerinin ayrılmaz bir parçası olarak ele aldıklarını belirtti.

Süel, şunları kaydetti:

"Vodafone Türkiye faaliyetlerimizin çevre üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik performans kriterleri ve hedefler belirleyerek sürdürülebilirliğe iş süreçlerimizde hayata geçiriyoruz. Sağladığı altyapı ve hizmetlerden dolayı bilgi ve iletişim teknolojilerine iklim değişikliğiyle mücadele için düşük karbonlu topluma geçişte ve sürdürülebilir ekonomik büyümede çok önemli rol düşüyor.

Sürdürülebilirliği toplumsal tabana yaymayı hedefleyen çalışmalarımız doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Yeşile Saygı mobil uygulamamızla, çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.  Sürdürülebilir bir gelecek için mobil teknolojileri anahtar olarak görüyoruz."

Rapordan

Verilen bilgilere göre, Vodafone Türkiye, Nisan 2012 - Mart 2013 mali yılına ait sürdürülebilirlik stratejisini, taahhütlerini, uygulamalarını ve performansını üçüncü Sürdürülebilirlik Raporu'nda ele aldı. AA1000 Güvence Standardına uygun olarak hazırlanan raporda, Vodafone Türkiye'nin su¨rdu¨ru¨lebilir değer yaratma çalışmalarının iş modelleri, çevre, toplum ve çalışanlar u¨zerindeki yansımaları "şeffaflık" ve "hesap verebilirlik" prensipleri doğrultusunda paylaşılıyor.

Rapora göre şirket, 2012-2013 mali yılında bir önceki yıla kıyasla enerji tüketiminde toplam 21 bin 426 megavat saatlik (6 milyon 856 bin 320 liralık) tasarruf sağladı. Şirketin sera gazı tasarrufu ise 10 bin 493 ton karbondioksite, başka bir deyişle 2 bin 209 binek aracın bir yıllık sera gazı salımına eşdeğer oldu.

Türkiye'de bir hanede açığa çıkan yıllık karbondioksit miktarının 5,86 ton olduğu düşünüldüğünde, Vodafone'un Türkiye'de 1791 hanede açığa çıkan yıllık karbondioksit salımı kadar tasarruf sağladığı görülüyor. Özellikle doğa ve doğal kaynakların korunmasına yönelik uygulamalarıyla dikkat çeken şirket, 2012-2013 mali yılında, sürdürülebilirlik projeleriyle toplam 9,6 milyon liralık tasarruf elde etti.

Vodafone Türkiye'nin sürdürülebilirlik konusundaki bir diğer girişimi ise Bölgesel Çevre Merkezi REC Türkiye ile birlikte hazırladığı "Sürdürülebilir Kalkınma için Bilişim" raporu oldu.

21. yüzyılın en önemli sorunlarından biri olan küresel iklim değişikliğine inovatif çözümler sunma ihtiyacından yola çıkılarak hazırlanan rapor, "yeşil bilişim" kavramına yoğunlaşarak, bilişim teknolojileri ve sürdürülebilir kalkınma ilişkisini küresel ve ulusal ölçekte ortaya koyuyor. Bu sayede, paydaşlarca yürütülen faaliyetlerde bilişimin sürdürülebilir kalkınmaya etkilerinin göz ardı edilmemesi hedefleniyor. Sürdürülebilirliği sağlamak için bilişim teknolojilerinin nasıl kullanılabileceğine dikkat çekilen raporda, Vodafone Türkiye'nin bu alanda başarısı kanıtlanmış uygulamalarına da yer veriliyor.

Vodafone Türkiye daha önce de "Yeşile Saygılı Kırmızı" anlayışı çerçevesinde doğal kaynakları korumaya yönelik "yesilesaygi.com" internet adresinden paylaşılan manifestoda atıklar, geri dönüşüm, enerji verimliliği, su, kağıt kullanımı, doğaya uygun yaşama gibi konulardaki tedbirler yer alıyor.

Bu manifestoyla ve tüm diğer faaliyetleriyle Vodafone Türkiye sürdürülebilirliği sağlamak adına hem karşılıklı bir anlaşma gerçekleştirmiş oluyor hem de tüm paydaşlarını bu ilkeleri benimsemeye ve yaymaya davet ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title