Haberler

Yeşildere'de 9. Geleneksel Aşure Etkinliği

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Tömük Yeşildere’de “Aşure Günü” etkinliklerinin bu yıl 9.’su gerçekleştirildi.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Tömük Yeşildere'de "Aşure Günü" etkinliklerinin bu yıl 9.'su gerçekleştirildi.

Yeşildere Kur'an Kursu ile Karahıdırlı Hayır İşleri Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Burada bir konuşma yapan Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Muharrem ayında tarihte pek çok dikkat çeken olayın yaşandığını belirterek, "İnsanların sıkıntılarından kurtulduğu günün Muharrem ayına denk geldiğini görüyoruz. Bu günler bereketli günlerdir. Aynı zamanda aşure günü, bizi bir ve beraber olarak bir arada tutar, dargınların barıştığı güzelliklerin paylaşıldığı manevi bir atmosferi sunar" dedi.

Hz. Hüseyin'in şehadetinin de yine bu ayda olduğunu ve acısının hala hissedildiğini anlatan Türkmenoğlu, "Bu olayları İslam ümmetinin bölünmesine bir vesile olarak değil, ibret nazarıyla değerlendirmek gerekir. Yaşananlardan ders almak gerekir" diye konuştu.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'da aşure programlarının amacının birlik ve beraberlik olduğunu belirtti. Tollu, "Erdemlimizin her köşesinde vatandaşlarımız mübarek Muharrem ayı dolayısıyla bir araya gelerek etkinlikler gerçekleştiriyor. Hemen hemen bütün programlara katılmaya çalışıyoruz. Biz bu etkinliklerde insanımızın ne denli yardımsever ve birbirine bağlı, birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu gerçekten mutluluk verici. Ben bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum, yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz da, "Birlik ve beraberliğin her geçen gün daha da güçlendiğini daha da pekiştiğini görmek gerçekten güzel bir duygu. Bu programımıza yardımlaşmanın ne kadar önemli ve güzel olduğunu ortaya koyalım, birlik ve berberliği güçlendirelim, pekiştirelim diyerek başlamıştık. Geldiğimiz noktada hep birlikte birlik ve bütünlük içindeki yaptığımız programımız örnek olarak gösterilen bir program oldu. Geçmişten bugüne emeği geçen, destek olan herkese tek tek teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından biri diyet olmak üzere 6 kazanda pişirilen aşure vatandaşlara ikram edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşildere Erdemli Mersin Tömük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title