Haberler

Yeşilçam'ın Yıldızlarından Atatürk Anıtına Çelenk

21. Altın Koza Uluslararası Film Festivali etkinlikleri kapsamında Yeşilçam'ın ünlü yıldızları, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende, İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Türk Sineması'nın duayenlerinden Eşref Kolçak, Atatürk Anıtı'na 21. Altın Koza Uluslararası Film Festivali çelengi bıraktı. Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Yusuf Sezgin ve Tijen Par da Türk Sineması'nın 100. yılı olması sebebiyle ayrı bir çelenk bıraktı.

“ADANA'MIZIN ADINI DAHA ÖTELERE TAŞIYACAK”

Türk Sineması'nın 100. yılı ve büyük eserlerini Çukurova'da yazmış usta yazar Orhan Kemal'in 100. yaşını kutladıklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Altın Koza Uluslararası Film Festivali sadece Türkiye'nin önemli bir festivali olmaktan öte, gelecek yıl uluslararası uzun metraj filmlerine koyacağımız ödüller ve yapacağımız hazırlıklarla dünyanın çok yakından takip ettiği bir sanat festivali olarak Adana'mızın adını daha ötelere taşıyacaktır” dedi.

“SİZİN SEVGİNİZ SAYESİNDE BURADAYIZ”

Usta oyuncu Eşref Kolçak ise 100. yılını dolduran Türk Sineması'nın 70 yılı boyunca çalıştığını dile getirerek, “Bugün ayaktaysam, değerli seyircilerimin sevgisi sayesinde ayaktayım. Yoksa ne yazık ki ne devlet ne hükümetten hiçbir zaman biz yardım görmedik. Hep sizin sevginiz sayesinde buradayız ve samimi olarak söylüyorum bu sevginizi bizden eksik etmediğiniz zaman biz hep sizin karşınızda olmaya çalışacağım” ifadelerini kullandı.

“VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN BURADAYIZ”

Adana'ya vefa borcunu ödemek için burada olduklarını anlatan Yılmaz Köksal da 50 yıldır oyunculuk mesleğini sürdürdüğünü ifade ederek, “Bir sürü festivaller yapıldı ama Adana Altın Koza Film Festivali gerçekten bizi duygulandıran bir festival. Bu festivalin biz Yeşilçam oyuncuları için ayrı yeri var. İyi ki varsınız, iyi ki bu topraklarda yaşıyorsunuz ve bizlerlesiniz” şeklinde konuştu.

“YILMAZ GÜNEY'E VERİLMEYEN DEĞERİ BAŞKAN SÖZLÜ VERECEK”

Yılmaz Güney'in kardeşi Yaşar Pütün ise Yılmaz Güney'in Türk Sineması'nın temel taşlarını oluşturan bir isim olduğuna dikkat çekti. Daha önceki Altın Koza Uluslararası Film Festivallerinde Yılmaz Güney'e verilen değeri “Tartışılır” olarak değerlendiren Pütün şöyle konuştu:

“İnandığımız, güvendiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü başkanımız var. 'Yılmaz Güney'e, bundan sonra bizim dönemimizde Yılmaz Güney'e verilmeyen değerler her türlü verilecektir' dedi. Bunun gururunu hepimiz yaşıyoruz Adanalı olarak.”

Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibinin de eşlik ettiği etkinliğe, çok sayıda sinema sanatçısı ve protokol üyesi katıldı. 

NURİ PİR

ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Güney Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title