Haberler

Yeşilçam'ın Hayatını Kaybetmiş Çınarları İçin Fidan Dikildi

Beşiktaş Belediyesi, Türk Sineması’nın 101’inci yılında Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncuları için anlamlı bir etkinliğe imza atarak, Türk Sineması’na büyük emekler veren hayatını kaybetmiş usta oyuncular için fidan dikimi gerçekleştirdi.

Beşiktaş Belediyesi, Türk Sineması'nın 101'inci yılında Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncuları için anlamlı bir etkinliğe imza atarak, Türk Sineması'na büyük emekler veren hayatını kaybetmiş usta oyuncular için fidan dikimi gerçekleştirdi.

Türk Sineması'nın 101'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hayatını kaybeden usta oyuncuların isimleri, Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikle ölümsüzleştirildi. Beşiktaş Sporcular Parkı'ndaki etkinlikte Türk Sineması'na büyük emekler veren Yeşilçam'ın 30 unutulmaz ismi adına fidan dikildi. Hayatını kaybedenler için fidanları dikenler ise yine usta isimler oldu.

Fidan dikim töreni öncesinde konuşan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, "Bugünkü etkinlik hepimizin bildiği gibi 101'inci yılını tamamlayan Türk Sineması'nın bu yılı anısına burada fidan dikimi yapacağız. Bu nedenle de 30 civarında ağacı aramızdan ayrılmış olan sanatçımız anısına her bir ağaca onların ismi verilecek" şeklinde konuştu.

İZZET GÜNAY: "HATIRLANMAK GÜZEL ŞEY"

Fidan dikim törenine katılan Yeşilçam'ın usta oyuncularından İzzet Günay, "Bugün sinema adına buradayız. Sinemayı sinema yapan çınarlar için birer fidan dikiyoruz. Çok geç kalınmış bir faaliyet bu, keşke daha önce yapabilseydik. Yine de hatırlanmak güzel şey. Sinemanın 101'inci yılında böyle bir etkinliğin olması da başka bir anlam taşıyor. İnşallah bundan sonra daha fazla fidan dikeriz ve onları daha çok anarız. Biz de günün birinde yok olup gideceğiz. Bizim adımıza da fidan dikenler olacaktır diye umuyorum" dedi. .

Sinemaya önemli katkıları bulunan oyuncu İzzet Günay, oyuncu Meral Zeren ve Yeşilçam'ın ünlü yönetmenlerinden Yılmaz Atadeniz'in de aralarında bulunduğu ünlü isimler, sırayla sinemaya büyük emekler vermiş ve bugün hayatta olmayan isimler için fidan dikti. İsimleri adına fidan dikilen duayenler arasında Yönetmen Muhsin Ertuğrul, Oyuncu Hulusi Kentmen, Oyuncu Sadri Alışık, Yönetmen Ömer Lütfi Akad, Yönetmen Atıf Yılmaz, Oyuncu Ayhan Işık, Oyuncu Kemal Sunal, Oyuncu-Yönetmen Yılmaz Güney, Oyuncu Adile Naşit, Oyuncu Aileye Rona, Oyuncu Çolpan İlhan gibi isimler yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Beşiktaş Belediyesi İzzet Günay Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title