Haberler

Yeşilçam'ın Emekçileri "Vefa" Bekliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ali Güney ile röportaj- Hasan Yıldız ile röportaj Yeşilçam'ın sinema emektarı oyuncuları yeni projelerde yer alamamaktan yakınarak vefa beklediklerini belirtiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ali Güney ile röportaj- Hasan Yıldız ile röportaj Yeşilçam'ın sinema emektarı  oyuncuları yeni projelerde yer alamamaktan yakınarak vefa beklediklerini belirtiyor.Uluslararası Edirne Film Festivali kapsamında Edirne'de bulunan unutulmaz kavga sahnelerinin isimlerinden Hasan Yıldız, Tarzan Çetin olarak bilinen Çetin Başaran, Battal Gazi serilerinden hatırlanan Sivori namıyla bilinen Nejdet Kökeş, Camgöz lakaplı Nusret Özkaya ve New-York'ta Beş Minare filminde "deccal' ismiyle oynayan Ali Güney yeni yapımlarda oynayarak, sektöre yeni başlayan oyunculara tecrübelerini aktarmak istiyor.Güney, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk sinemasının Yeşilçam'la doğduğunu söyledi.Yeni nesil oyuncuların bazılarını taktirle izlediklerini ancak büyük bölümünde vefasızlık olduğundan yakınan Güney, şunları kaydetti: " Biz yeni nesillerin doğmasına saygı duyuyoruz. 3 günlük dünyada yaşıyoruz bugün varız, yarın yokuz tıpkı diğerleri gibi. Gönül isterli Türk sineması Yeşilçam olarak kuruldu, Yeşilçam olarak devam etsin. Ama ne yazıkki tiyatro kökenli kardeşlerimiz tabiki ekmek yesin fazlasıyla kazansın ama birlik ve beraberlik içinde kardeşliği bilselerdi, saygıyı yitirmeseydiler. Şimdi yeni jönlerimiz, jöndamlarımız var, ilk önce bizi bağırlarına basarlar, siz olmadan film çekmeyiz derler sonrada bizden bir şeyler kaptıktan sonra yolda yüzlerini çevirirler. Biz hiç bir zaman kula kulluk yapmadık, açlığımızı dışardaki insana belli etmedik. Zaman geldi çocuğumuza süt alamayacak geceleri yaşadık, karamsarlık çöktü bedenimize hep güçlü göründük nerede güçlüyüz."TRT başta olmak üzere pek çok kanalda kostümlü dizilerin çekilmesine rağmen kendilerine teklif gelmemesinden şikayet eden Güney, "Bu suratlara göre bir sahne yok mu?  Bizden daha mı iyi atlara binerler. Biz Battal Gaziler'i çekerken paramız yoktu, bizimle 'o filmlerde uçak görünüyor, saat görünüyor' diye dalga geçiyorlar, o zaman bir asistan bir yönetmenle çekerdik monitör diye bir şeyimiz dahi yoktu. Filmlerimiz defalarca gösteriliyor hak alamıyoruz, bir bestekar kardeşimiz ölse bile çocukları bir hak alıyor. Edirne'ye geldik, sayın valimiz bize bir ışıktan ışık oldu, kapılarını açtı" dedi. Yıldız da Yeşilçam'ın devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.Yeşilçam'ın devamı için kendilerine vefa gösterilmesi ve rol verilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldız,"Yeşilçam'ın devam etmesi için emekçilere bir iki rol vermeleri lazım. Dede rolü olur, baba rolü olur, muhtar rolü olur.Bizlerden alacakları çok şeyler var. Eski emekçileri yanlarında istemiyorlar bu vefasızlık olmuyor mu? Biz ilkel dönemde ne filmler yapmışız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Yıldız Battal Gazi New York Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title