Haberler

Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni

Başbakan Binali Yıldırım, terörün önemli kaynaklarından birinin uyuşturucu ticareti olduğunu belirterek, "Bu konuda son aylarda yaptığımız operasyonlarda, 4 milyar değerinde kenevir imha edildi.

Başbakan Binali Yıldırım, terörün önemli kaynaklarından birinin uyuşturucu ticareti olduğunu belirterek, "Bu konuda son aylarda yaptığımız operasyonlarda, 4 milyar değerinde kenevir imha edildi. Bu anlamda PKK terör örgütüne de büyük bir darbe vuruldu." dedi.

Yeşilay Haftası kapsamında düzenlenen "Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gecede, uyuşturucuyla topyekun mücadele için, Başbakanlık altında kurulan, Yeşilay'ın da tek sivil toplum kuruluşu olarak yer aldığı Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulunun eylemleri kapsamında; önleme, koruma, tedavi ve operasyon çalışmalarını yakından takip eden, bu alanda Türkiye'de büyük bir yol katedilmesini sağlayan Yıldırım'a ödülü, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takdim edildi.

Ödül takdimi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın uzun yıllara dayanan dostluklarını anlatan bir video gösterildi.

Daha sonra konuşan Erdoğan, "Öncelikle gönüldaşım, yol arkadaşım ve Başbakanımız Binali Yıldırım Beyi bu özel ödüle layık görmeleri sebebiyle, Yeşilay Yönetimini, jüriyi huzurlarınızda şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım'dan bir ricası olacağını dile getiren Erdoğan, üç köyün muhtarını, köylerini "sigara içilmeyen köy" noktasına getirdikleri için tebrik ederek, "Başbakanımız o üç köye el atarlarsa, herhalde bu üç köy 300-400'e doğru tırmanmaya başlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ödülü Başbakan Yıldırım'a takdim etti.

"4 milyar değerinde kenevir imha edildi"

Ödül takdiminin ardından konuşan Yıldırım, böyle bir ödüle layık görülmüş olmanın çok anlamlı olduğunu, yıllarca birlikte ülke ve millet için gece gündüz demeden birlikte çalıştıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden bu ödülü almanın ayrı bir anlam ifade ettiğini dile getirdi.

Yıldırım, konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan bir hatırasını anlatarak şöyle devam etti:

"Marmaray'ın açılışını yapıyoruz. Açılış tamamlandıktan sonra sahneye çıktık ve Marmaray'ı temsil eden bir tabloyu Cumhurbaşkanımıza takdim ettik. Ondan sonra Cumhurbaşkanımız elimden tuttu. Cumhurbaşkanımız elimi çekiyor, ben geri çekiyorum, Cumhurbaşkanımız elimi çekiyor, ben geri çekiyorum. Sonra Cumhurbaşkanımız bana dedi ki 'Ver elini, tebrik edeceğim, elini havaya kaldıracağım.' Ben de dedim ki 'çok alışkın değiliz Sayın Cumhurbaşkanım.' O zaman Başbakanımız tabii. Sayın Cumhurbaşkanımız her şeyi takdir eder ama onu belli etmez. Babam da bizi severdi ama hiç sevdiğini belli etmezdi. 'Marifet iltifata tabidir, alıcısı olmayan mal zayidir' derler. Bu ödüller ancak ve ancak bize daha fazla azim ve gayret verir. Memleketimize daha güzel hizmetler yapma yönünde teşvik eder."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyuşturucu ve sigarayla mücadele konusunda öncü olduğunu vurgulayan Yıldırım, yapılan düzenlemelerle bu konuda çok büyük mesafe katedildiğini söyledi.

Mazhar Osman ve Şeyhülislam İbrahim Efendi'nin gayretleriyle kurulan Yeşilay Cemiyeti'nin ortaya bir fark koyduğunu, başkan ve ekibinin çalışmalarının önemli sonuçlar ortaya çıkardığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Avrupa'da 15-24 yaş arasında uyuşturucu kullananların oranı yüzde 29,7. Türkiye'de bu oran 2,7. Az gibi gözükebilir ama biz istiyoruz ki binde bir bile olmasın, milyonda bir bile olmasın. Çocuklarımız uyuşturucuya müptela olmasın. Çünkü gençlerimiz geleceğimiz, geleceğimizi onlara emanet edeceğiz. En güzel şekilde yetişmeleri bizim ayrıca sorumluluğumuzdur.

Türkiye, 2016 istatistiklerine göre Avrupa'da uyuşturucu yakalama ve bertaraf etme konusunda da en önde geliyor. Bir seferinde 13 ton eroini yakalayarak yüzde 16 dünya toplamında bir mücadeleyi ortaya koyabilmiştir. Terörün önemli kaynaklarından biri de uyuşturucu ticaretidir. Bu konuda son aylarda yaptığımız operasyonlarda, 4 milyar değerinde kenevir imha edildi. Bu anlamda PKK terör örgütüne de büyük bir darbe vuruldu."

Gecede, akademi dalında Prof. Dr. Kültegin Ögel, sanat dalında İsmail Acar, medya dalında Ertem Şener, spor dalında Şahika Ercümen, sosyal sorumluluk dalında Koleksiyon Mobilya'ya ödül verildi. Ayrıca uluslararası mücadele ödülünü ise Prof. George de Leon aldı.

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Çayır Köyü, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Ortaöz Köyü, Şanlıurfa'nın Akçamescit Mahallesi ile Habertürk gazetesine ise özel ödül verildi.

Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Törende, Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, YEDAM'da tedavi görüp bağımlılıktan kurtulan bir gencin ebru tablosunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti. Sanatçı İsmail Acar da Erdoğan'a bir tablo hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Semiha Yıldırım Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title