Haberler

Yeşilay'dan Bağımlılıkla Mücadeleye Destek Çağrısı

Para vererek farkında olmadan kişilerin bağımlılık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştıran vatandaşlara "Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun" çağrısında bulunan Yeşilay, "Bi' liran var mı" isimli kampanya başlattı.

Para vererek farkında olmadan kişilerin bağımlılık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştıran vatandaşlara "Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun" çağrısında bulunan Yeşilay, "Bi' liran var mı" isimli kampanya başlattı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Yeşilay 97 yıldır uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele çalışmaları yürütüyor.

Yeşilay, bu mücadelede halkın desteğini yanında hissetmek amacıyla "Bi' liran var mı" isimli bir bağış kampanyası başlattı.

Para vererek farkında olmadan kişilerin bağımlık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştıran vatandaşlara "Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun" çağrısında bulunan Yeşilay, kampanyadan elde edilecek bağışlar ile şu an sadece İstanbul ve Şanlıurfa'da bulunan Yeşilay danışmanlık merkezlerini (YEDAM) yerel yönetimlerin de işbirliğiyle Türkiye'de yaygınlaştıracak.

"Vatandaşlarımızın bağışlarıyla umut olmalarını istiyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bağımlılığın çok yönlü ve herkesin elini taşın altına koyması ve topyekun mücadele edilmesi gereken bir sorun haline geldiğini vurguladı.

Öztürk, bu mücadelede Türk halkını da yanlarında hissetmek istediklerini belirtti.

Yeşilay'ın toplumu ve gençliği bağımlılıklardan korumak amacıyla önleme, koruma, bilgilendirme ve rehabilitasyon çalışması yapan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu aktaran Öztürk, önce insana dokunmayı, bağımlılara el uzatmayı, onlara hayatın renklerini kazandırmayı misyon edindiklerini bildirdi.

Bu zorlu yoldaki gücü farkındalığı ve duyarlılığı yüksek olan halktan ve gönüllülerinden aldıklarına işaret eden Öztürk, "Bağımlılığa karşı verdiğimiz mücadelede kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyuyor ve tüm vatandaşlarımızda bu mücadelenin bir parçası olması için istek uyandırmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Sokaklarda madde bağımlılarına verilen her lirayla farkında olmadan, onların madde alımının kolaylaştırıldığına dikkati çeken Öztürk, bu şekilde amacına ulaşmayan paraların, kampanya sayesinde daha değerli bir amaç uğruna kullanılmasını sağlayacaklarını vurguladı.

Yerel yönetimlerin de işbirliği ile bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikososyal destek hizmeti veren, bağımlılara hayatın renklerini tekrar kazandıran YEDAM'ları, başta büyük kentler olmak üzere bütün yurda yayacaklarını anlatan Öztürk, "97 yıldır çocukları bağımlılıklardan uzak tutmak için mücadele ediyoruz. Bunu ancak birlikte başarabiliriz. Vatandaşlarımızın kampanyamıza katılarak, bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olmalarını, bağışlarıyla umut olmalarını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bi' liran var mı?" kampanyasına destek vermek isteyenler, "biliranvarmi.com" sitesi üzerinden istenilen miktarda, 1 TL yazıp "2423"e SMS göndererek de 1 lira bağışta bulunabiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title