Haberler

Yeşilay'dan Bağımlılıkla Mücadele İçin Yeni Adım

Genç Yeşilay Kulübü üyesi 200 öğrenci, "Önce Sen Öğren Sonra Arkadaşlarına Anlat" projesi kapsamında hayata geçirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında akranlarını bilinçlendirecek.

Genç Yeşilay Kulübü üyesi 200 öğrenci, "Önce Sen Öğren Sonra Arkadaşlarına Anlat" projesi kapsamında hayata geçirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında akranlarını bilinçlendirecek.

Yeşilay'dan yapılan açıklamada, eğitim programını başarıyla tamamlayan gençler, okullarındaki öğrencileri bağımlılıklar hususunda bilinçli bir çalışmayla yönlendirebilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projeyle TBM kapsamında bilimsel temellere dayandırılarak hazırlanan, bağımlılıkla mücadelede koruyucu, önleyici eğitimlerin, "akran eğitimi" uygulamasıyla üniversitedeki diğer öğrencilere aktarılması amaçlanıyor.

Fen- Edebiyat, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri, İletişim ve Eğitim fakültelerinin ilk üç sınıfında öğrenim gören Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri, tütün, alkol, madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam konularında alacakları eğitim sonrasında kendi üniversitelerinde "TBM uygulayıcıları" olacak.

Öğrencilerin, 28 Mart'ta sona erecek eğitimlerin ardından, 30 Nisan'a kadar üniversitelerde en az bin kişiye ulaşması hedefleniyor.

Gençler bağımlılıkla mücadeleye güç kattı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yusuf Adıgüzel, proje kapsamında üniversitelerdeki Genç Yeşilay Kulübü öğlencilerinin alanında uzman isimlerden sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanında eğitim alacaklarını ifade etti.

Adıgüzel, gençlerin bağımlılıkla mücadele seferberliğine dahil olmasının, bilinçlenmesinin ve arkadaşlarını etkilemesinin mücadeleye güç kattığını belirterek, "Yeşilay'ın bağımlılıklarla savaştığı için insanlık geleceği açısından ulvi bir görev üstlendiğini, bu sebeple üniversitemizde arkadaşlarımızı bilinçlendirmek ve onları da bu mücadeleye dahil etmek, sağlıklı yaşam ve bağımlılık konusunda donanımlı olmak bizim için çok mutluluk verici" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title