Haberler

Yeşil Yol' Ankara'da Sempozyumda Tartışılacak

– KARADENİZ Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki 'Yeşil Yol' projesi için, Yaylaların Kardeşliği Platformu tarafından Ankara'da 'Yaşam Alanıma Dokunma, Yeşil Yola Dur De' sempozyumu düzenlenecek.

– KARADENİZ Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki 'Yeşil Yol' projesi için, Yaylaların Kardeşliği Platformu tarafından Ankara'da 'Yaşam Alanıma Dokunma, Yeşil Yola Dur De' sempozyumu düzenlenecek.

Yaylaların Kardeşliği Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara İnşaat Mühendisleri Odası Kongre ve Kültür Merkezi'nde yarın başlayacak olan, 'Yaşam Alanıma Dokunma, Yeşil Yola Dur De' sempozyumu 2 gün sürecek. Bazı yolların insanları köklerinden kopartıp kimliklerinden uzaklaştırdığı ve birliği bozarak yurtsuzlaştırdığına işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

"Yeşil Yol Projesi de bunlardan biri. Adını yeşil koydukları için 'cennete giden yol' gibi gösterilen projenin bize değen ucu gri. Kendilerinin cebine girecek banknotlar yeşil olduğundan projenin yapılması konusunda büyük bir çaba var. Danıştay'ın projenin yapımını durdurması içimize su serpse de bazı yeşillerin sıcaklığı, kimileri için yaşamdan daha önemli olduğundan durmayacaklarını, biraz soluk alıp geri geleceklerini biliyoruz. Bugüne kadar projenin karşısında etten, kemikten gövdeler olarak direndik, sesimizin ulaştığı son noktaya kadar haykırdık ve dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık."

- Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title