Haberler

Yeşil Yıldızlı Otellerde Teşvik

Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik 2014 yılı turizm değerlendirmesini yaparken, Rusya'daki ekonomik kriz nedeniyle bu ülkeden gelen turistlerin azalma ihtimaline karşın Fransa, Polonya ve Almanya gibi ülkelerdeki acenteler ile daha fazla çalışma yaptıklarını açıkladı.

HEDEF 12 AY TURİZM

Muğla Valisi Amir Çiçek ve Vali Yardımcıları ile Turizm İl Müdürü'nün katıldığı değerlendirme toplantısında konuşan Vali Amir Çiçek, "Muğla turizmini 2013 yılı ile kıyasladığımızda bir artış söz konusudur. İyi bir turizm sezonu geçirmemizin en önemli nedeni huzurlu bir şehir olmamızdan kaynaklanıyor. İkinci konu özellikle turistler üzerinde olumsuz etki yaratan hanutçuluk konusunda ciddi bir çalışma yürütüldü. Daha önceki yıllarda turizmi olumsuz etkileyen hanutçuluk konusunda güvenlik güçlerimiz, kaymakamlarımız ve Turizm Müdürlüğümüz geçen yaptıkları sıkı denetimler ile özellikle Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de hanutçuluk faaliyetlerini bitirme noktasına getirdiler. Bir başka konu turizm yatırımcılarımızın da dünya turizmciler turizmi nasıl yapıyorsa o standartları yakalayarak hizmet kalitelerini arttırmaya başladılar. Bu yeterli mi değil, daha da iyi hale getirilmesi gerekir. Bakanlığımızın asıl hedefi Muğla'da belirli zaman içinde turizm yapmak değil. 6 ay turizm yapılıyor, 6 ay süre ile tesisler kapanıyor. Hedef 12 aya yayılan bir turizm. Bizim stratejimizde ve eylem planlarımızda bu var. Burada sadece Bakanlık, valilik değil, bütün turizmciler ve sivil toplum kuruluşları bu stratejiyi destek veriyor. Hedefimiz alternatif turizmin değişik şekillerini gerçekleştirmek" dedi.

"UZAKDOĞU'YA AÇILMAK ZORUNDAYIZ"

Vali Çiçek, Muğla'ya gelen turist profilinde genellikle Avrupa ve Rusya Federasyonu ülkelerin yoğun olduğunu söylerken, "Bizim bu turist profilini değiştirmemiz gerekir. Niye Çin'den, Japonya'dan ve Kore'den bize turist gelmez. Bizim de tarihi ve ören yerlerimizin tanıtımı bu ülkelerde yaparak bu ülkelerden Muğla'ya turist çekmemiz gerekir. Bu ülkelerin turistleri hem daha çok para bırakıyor, hem de turizm sezonunun uzamasını sağlayacaktır" dedi.

ALTERNATİF TURİZM

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Muğla'ya gelen turist sayısında bir önceki yıla oranla artış yaşandığının altını çizerken, alternatif turizm konusunda da bilgiler verdi. Çelik, "Muğla turizminin potansiyeli diğer illere oranla daha çok. Deniz, kum ve güneşin yanında, tarih ve doğal güzellikler açısından Muğla önemli bir potansiyele sahip. Yürüyüş yolları, bisiklet turizmi, yakam paraşütü, dalış, rafting, uçurtma sörfü, mavi yolculuk, su üstü ve su üstü sportif faaliyetleri, mağara turizmi gibi alternatif turizm alanları var. 2014 yılında Muğla olarak 3 milyon 302 bin 688 turisti ağırladık. 2013 hedefimiz 5 milyon turist ve 10 milyar dolar gelir elde etmek" dedi.

YEŞİL YILDIZ OTELLERE TEŞVİK

Kültür ve Turizm Müdürü Çelik, Bakanlığın yeni uygulama ile yeşil ve çevre dostu otellere teşvikleri artırdığını dikkat çekerek, "Bakanlığımız 2009-2013 yılları arasında Muğla'da tesislere 20 milyon 339 bin 959 TL teşvikte bulunmuş. Yeni yeni uygulamaya konulan 'Yeşil Bayrak' uygulaması ile bu teşvikler daha çok yeşil ve çevre dostu otellere veriliyor. Türkiye genelinde yaklaşık 100 otel bu teşvikten yararlanırken, Muğla genelinde 16 tesis yeşil ve çevre dostu teşviklerden yararlandı" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veli Çelik Polonya Fransa Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title