Haberler

Trabzon'da Yeşil Yıldız Uygulaması Tanıtıldı

Güncelleme:

Turizm sektöründe işverenlerin ve çalışanların uyum yeteneklerinin artırılması projesi kapsamında, Trabzon'da "Yeşil Yıldız Uygulaması" tanıtım toplantısı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu liderliğinde gerçekleştirilen Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması (TUYUP) projesi kapsamında, Trabzon'da "Yeşil Yıldız Uygulaması" tanıtım toplantısı yapıldı.

Trabzon'da bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Trabzon Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, bölgede turizm sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Vali Yardımcısı Koçoğlu, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda turizmin Türkiye ve Trabzon için önemli olduğunu söyledi.

Trabzon Valiliği olarak da turizm konusunda sürekli çalışma yaptıklarını belirten Koçoğlu, "Trabzon'da gün yüzüne çıkmamış bir çok eser var. Onları da gün yüzüne çıkartıp turizm hizmetine sunmamız gerekiyor. Bu anlamda hem Kültür ve Turizm Bakanlığımıza hem de bizlere büyük görevler düşüyor" dedi.

Hacısalihoğlu da turizmin kentte her geçen gün geliştiğini ifade ederek, "Şehrimiz ve bölgemiz turizmde istenilen payı alma konusunda daha önceki yıllarda yaptığımız master planı ve bunun devamında da stratejik planlarımız hayata geçmek üzeredir. Bu çalışmalarımız sabit kalmıyor ve devam ediyor. Geçmişte alıştığımız turizmin dalı olan kültür ve tarih turizminin, bölgemiz tarihi açısından çok zengin oluşu ve kültürünün farklı bir tarzda oluşu turizmden belli bir payı bölgemize getirmiştir. Bu kapsamda da yapılması gereken çok şey var" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Suat Hacısalihoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title