Haberler

"YEŞİL Üretim'den Tarafız"

Güncelleme:

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gürsu Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi Genel Kurul toplantısına katıldı. Alınan kararla Yeşil Çevre'de kapasite 2015 yılı içerisinde 2 katına çıkıyor.


Vali Karaloğlu : "Çevre ile ilgili artık hiç kimsenin üretirken çevreyi göz ardı etme şansı yok. Hiç kimse "Ben üretiyorum, istihdam oluşturuyorum" bahanesi arkasına sığınarak çevremizi, toprağımızı, suyumuzu, havamızı kirletemez. Buna da hakkı yok" dedi.

Yeşil Çevre Genel Kurul Toplantısında konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu:"Değerli arkadaşlar çevre olmazsa olmazımız. Çevre konularında Bursa'nın sorunları var. Zaten Çevre Kooperatifinin de ortaya çıkması bu sorunları sanayicinin elini taşın altına koymak suretiyle kamu oyuyla bir iş birliği yaparak ortaya çıktı. 2015 yılı hem Yeşil Çevre Kooperatifi açısından hem de Bursa'nın çevre yatırımları bakımından gerçekten önemli bir yıl. Yeşil Çevre'de kapasiteyi iki katına çıkarıyoruz. Arkadaşlarımızın çamur meselesi ile alakalı da bir çalışması var, çamur konusunu da 2015 yılı içerisinde çözmeyi ümit ediyoruz.

Eğer arıtma yapıyorsanız arıtmanın en önemli atığı olan çamuru bertaraf etmezseniz yaptığınız arıtmanın bir manası yok. Çünkü arıtmanın çıktısı çamurdur. Siz bu çamuru bertaraf etmiyor da doğada tutuyorsanız aslında arıtma yapmıyorsunuz demektir. Hem Yeşil Çevre'nin hem de Bursa'nın sorunu çamur meselesidir. Bu sene 2015 yılında Büyükşehir Belediyemiz çok önemli bir çamur yakma tesisinin temelini attı inşaallah o bittiğinde Bursa'da özellikle evsel atıklardan kaynaklanan çamur meselesi çözülmüş olacak. Bildiğim kadarıyla çamur kurutma ve yakma bile ilgili Demirtaş Bölgesi deneme sürecini Çevre Bakanlığı'nın denetiminde tamamladı, inşaallah onlar devreye giriyor. Yeşil Çevre'de de bunu yapmış olursak Bursa'da arıtmalardan ortaya çıkan çamur meselesini de çözmüş olacağız.
Diğer taraftan Büyükşehir Belediyemiz BUSKİ eliyle çok önemli çevre yatırımları yapıyor. Samanlı kolektörü özellikle Bursa'nın doğusundaki ruhsatsız ve izinsiz sanayilerin atık sularını alacak olan ve Nilüfer Çayı'nı da rahatlatacak olan samanlı kolektörü bitti. Yan bağlantıları da şu anda BUSKİ tamamlamak üzere, Barakfaki ve Yeşil Çevre arasındaki hattın şu anda pompa montajı devam ediyor. Bu yatırımlar bittiğinde Ulu Şehir'in çevresi, çevre problemleri eskisine göre daha iyi olacak" dedi.
Çevre konusunda tolerans gösterilmeyeceğini de belirten Vali Karaloğlu :"Arkadaşlar çevre ile ilgili artık hiç kimsenin üretirken çevreyi göz ardı etme şansı yok. Bursa'nın bu konudaki toleransı tamamen bitmiştir. Herkes buna göre davranmak zorundadır. Hiç kimse "Ben üretiyorum, istihdam oluşturuyorum" bahanesi arkasına sığınarak çevremizi, toprağımızı, suyumuzu, havamızı kirletemez, buna da hakkı yok.
Biz sanayiden yanayız, biz mutlaka üretimden yanayız ,üretimin arttırılmasından yanayız ama bunları yaparken de "Yeşil Üretim'den" ,"Çevreci Üretim'den" yana olmak zorundayız. Bu duygularla Yeşil Çevre Kooperatifinin Genel Kurulunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, yeni seçilecek yönetime şimdiden başarılar diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Genel Kurul yeniden görevine devam kararı verildi. Toplantı bitimi Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi'nin yeni yatırım ve inşaatlarını da gezen Vali Karaloğlu yapım aşamaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Gürsu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title