Haberler

"Yeşil" Olduğu İddia Edilen Kişinin Mezarı Açılıyor

Güncelleme:

Faili meçhul cinayetlerle adı anılan ve JİTEM'ci olarak bilinen "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'a ait olduğu iddia edilen Mahmut Özer'in kabri her an açılabilir.

Musa Anter ve Orhan Miroğlu cinayetleriyle gündeme gelen "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın Belçika'da öldüğü iddia edilmişti. İddialara göre Erzincan'da defnedilen Mahmut Özer'in Yeşil olabileceği üzerinde durulmuştu.

ADLİ TIPTAN GÖRÜŞ ALDILAR

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hamit Yıldırım, tutuksuz sanık Savaş Gevrekçi, müdahil Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Afak İlleez, Belçika'da hayatını kaybeden ve Erzincan'da toprağa verilen Mahmut Özer adlı vatandaşın sanık "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım olup olmadığının tespiti için kabrinin açılmasına ilişkin Adli Tıp'tan görüş aldıklarını belirtti.

"GEREKİRSE KABRİ AÇILACAK"

İlleez, "Ölümüyle ilgili belge sunuldu, ilgili makamlara yazı yazdık. Gerekirse otopsi ve kabir açılması ile ilgili işlemler yapılacak" dedi. Müşteki avukatlarından Selim Okçu, Mahmut Yıldırım konusunda MİT ile yapılan yazışmalarda aydınlatıcı bilgi elde edilemediğini, MİT'in yasal düzenlemelere dayanarak bilgi ve belge vermekten kaçındığını ve delil sakladığını ileri sürdü. Mahmut Yıldırım'ın silah ruhsatının nereden verildiğinin sorulmasını isteyen Okçu, sanık Hamit Yıldırım'ın tutukluluğunun devamını, tutuksuz sanık Savaş Gevrekçi'nin tutuklanmasını talep etti. Bu arada söz alan sanık Hamit Yıldırım, Musa Anter'in cinayetiyle ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Bu işi yapmadım, işin içinde olmadım. Musa Anter'i öldürmedim. Bayrağımı seven insanım, şerefli bir Kürt'üm" dedi.

9 TEMMUZ'DA BELÇİKA'DA ÖLÜP ERZİNCAN'DA DEFNEDİLMİŞTİ

Mahkeme, sanık Hamit Yıldırım'ın tutukluluğunun devamına karar vererek, sanık Savaş Gevrekçi'nin ise tutuklanması talebini reddetti. Ayrıca mahkeme, ilgili yerlere yazılan müzakerelere gelecek cevapların beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Belçika'da bir internet sitesinde yer alan haberde, "Mahmut Özer adına düzenlenen kimlikle Belçika'nın Verviers şehrinde yaşayan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kanser tedavisi gördüğü hastanede 3 Temmuz'da öldüğü" iddia edilmişti. Özer, 9 Temmuz'da Erzincan Terzibaba Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mahmut Yıldırım Mahmut Özer Musa Anter Belçika Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (84)

xyzalfabetagama:

açın mezarını. bıçağı saplayın karnına (otopsi için) tekrar gömün ineği...

66
75
yanıtYanıtla
lale:

o senin gibi binlercesini gömdü kuyruk acın yok demi yumurta birgün aynı şekilde acıyla öleceksin

yanıt35
yanıt47
tufan2660:

Lale birileride gelir senin gibilerinin kuyruk acilarini dindirir. bu gün bana yarin sana.

yanıt28
yanıt6
...:

Yaşıyorsa.

yanıt2
yanıt1
kocgiri:

mezari acin iki tokat atin gömün yine bunu senede bir tekrarlayin

67
73
yanıtYanıtla
Dadaş:

Ah YEŞİL nerdesin çok ihtiyacimiz var sana Efsaneler ölmez unutmayin

100
36
yanıtYanıtla
Yarım PorsiyonMobil-IOS:

Zebanilerle kazık oyunu oynuyordur katil.

31
96
yanıtYanıtla
Afghan:

Hepimiz yeşiliz...

56
46
yanıtYanıtla
Ali:

Bazilari biraz açik yesil.

yanıt16
yanıt4
Türk:

Eger olduyse sehittir yasiyorsa kahraman yakinda ortaya cikar bu kurtler azdi onlarin hakkindan o gelir

51
45
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title