Haberler

Yeşil: Markalaşma Çok Önemli

Güncelleme:

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, şehirlerin tanıtımında markalaşmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Bu yıl Antalya, EXPO Center'da altıncısı düzenlenen Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda ziyaretçilere kadayıf dağıtan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, şehirlerin tanıtımında markalaşmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Diyarbakır Ticaret Borsası ile Ticaret Sanayi Odası işbirliğinde Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, Diyarbakır'da yöresel peynir üretimi yapan Şop Peynircilik, Diyarbakır'ın Lice Sur,Bağlar ilçelerinde İpek dokuma Halı Üretimi Yapan İlme Halıcılık , Diyarbakır Özel Dibek Kahvesi By Mırracının katılımıyla gerçekleştirilen Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı büyük katılım ile devam ediyor.

Markalaşma çok önemli

68 ilden 388 katılımcının158 stantın bulunduğu Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarında Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil Şehirlerimizin tanıtımında markalaşmanın çok önemli olduğunu belirterek, Doğunun batıyı, batının doğuyu kucaklamasına katkı sunmak ve yöresel değerlerimizi dünyaya sunmak için YÖREX'e katıldık" dedi.

Standı ziyaret eden vatandaşlara kadayıf, peynir, kahve dağıtan DTB Başkanı Yeşil YÖREX'te Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü tarafından beş bin yıllık geçmişi olan Diyarbakır Surlarını ve surlarla bir bütün olarak kentin birçok ihtiyacını karşılayan Hevsel Bahçeleri tanıtılmakta, dünyaca ünlü kadayıfımız ve coğrafi işaretli örgülü peynirimiz, İpek El dokuma halılarımız ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Yatırım Destek Ofisimizin Kentimizi tanıtıcı materyalleri ziyaretçilerimize verilmektedir" dedi.

Antalyalılara kadayıf tarifi

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve Fuar Komisyonu Üyeleri M. Ali Deniz, Kadri Kazmacı ziyaretçilere kadayıf ikram ederken Sıtkı Usta Kadayıfçısı fuara katılan kadınlara kadayıf yapımı ile ilgili bilgi verdi.

Kadayıf yapımı ile ilgili kadınlara bilgi veren Sıtkı Usta Kadayıfçısı Yöneticisi Süleyman Altunbay, işletme olarak 1968'den beri kadayıf üretimi yaptıklarını belirterek şunları söyledi;

"Kadayıfımızı yaparken kullandığımız unu ve yağı seçerken çok özen gösteriyoruz. Şerbeti hazırlarken kıvama dikkat etmek de kadayıfın lezzeti açısından çok önemlidir. Özenle hazırladığımız ve hiçbir katkı maddesi bulunmayan kadayıfımız en az 10 gün süreyle tazeliğini ve lezzetini korumaktadır"

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Engin Yeşil Karacadağ Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title