Haberler

Yeşil Kuşak Projesi Adım Adım Hayata Geçiyor

Battalgazi Belediyesi tarafından Yeşil Kuşak Projesi içerisinde yer alan Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin yeni binasının yapılacağı alanda temel kazı çalışmaları başladı.

Battalgazi Belediyesi tarafından Yeşil Kuşak Projesi içerisinde yer alan Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nin yeni binasının yapılacağı alanda temel kazı çalışmaları başladı.

Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Yeşil Kuşak Projesi'nin çalışmaları aşama aşama devam ediyor. Yeşil Kuşak Projesi alanında bulunan Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nin yıkılarak, başka bir alana taşınması noktasında Selçuklu Mahallesi'nde okulun yapımı için ayrılan alanda temel kazı çalışmalarına başlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Selçuklu Mahalle Muhtarı Halil Ayaz ile birlikte Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nin yeni binasının yapılacağı alanda temel kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Burada konuşan Selçuklu Mahalle Muhtarı Halil Ayaz, mahallelerine Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nin yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başkanımızın Yeşil Kuşak Projesi kapsamında büyük bir çalışma başlattı. Battalgazi bütçesi ile böyle bir sorumluluğu alması çok önemli bir konu. Lisenin buraya gelmesi mahallemiz açısından, önemli bir hizmet olacaktır. Mahallemize başından beri ikinci Kanalboyu yapılması ile ilgili başkanımızla istişare ettim. Bu konuda bana yardımcı oldu. DSİ Programa almış ve parası da yatmış. Lisenin yanında mahallemizde ikinci Kanalboyu'nun devamı 4,5 km programa alınmasında başkanımızın çok büyük destekleri olmuştur" şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Yeşil Kuşak Projesi alanında bulunan okulların şehir merkezinin dışına taşınacağını belirtti. Gürkan, "Esas olan mesele Yeşil Kuşak Projesi kapsamı içerisinde okulların şehrin dışında uygun yerlere taşınmasıdır. Oranın halkın akciğeri olacak bir yeşil alan şeklinde topluma hizmet verecek konuma getirilmesiydi. Bu çerçevede Atatürk Kız Anadolu Lisesi ile ilgili Bakanlıkla yaptığımız protokol çerçevesinde, Atatürk Kız Lisesi'nin mevcut yerinin buraya taşınması ve belediyemiz tarafından yapılmasıdır. Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nin yerinin de Yeşil Kuşak alanına terk edilmesi hususunda gerek bakanlığımızla, gerek valiliğimizle yapılan protokol neticesinde temel atma aşamasına başlamış bulunuyoruz. Bütçesi belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Bu memleketin hizmetine sunulacak alanların, fiziki mekanların oluşturulması anlamında hakikaten belediye olarak, bir taraftan DSİ binası, bir taraftan da Yeşil Kuşak kapsamı içerinde Atatürk Kız Lisesi, daha sonra Sanat Okulu ile devam edecek. Önemli olan toplumun rahat ve huzuru, çağdaş ve modern bir şehircilik anlamında anlayışın Malatya ve Battalgazi'de hakim olmasıdır. Bunun gayreti ve çaba içerisindeyiz. Bu temelin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, Malatya'ya hayırlı olmasını diliyorum. Selçuk Mahallesi içerisinde geçen kanalın ıslah edilmesi için çalışmalar devam ediyor. Mahalle aralarında asfalt, kaldırım bordür, kilit taş çalışmaları da bu mahallemizde devam ediyor. Tabi biraz evvel de muhtarımız ifade ettiği gibi kanalın ıslah edilmesi ile ilgili girişimlerde bulunduk. 5 km'lik bir kısmı Battalgazi tarafından yapıldı, bitirildi. Kalan kısmının da bütünleşmesi gerekiyordu. Bu konuda gerek büyükşehir, gerek biz olsun, gerek yerel bazdaki muhtarlar ve gerekse milletvekillerimizin ortak girişimi neticesinde şu anda oranın parası yatırıldı ve ihale süreci içerisinde" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Gürkan Battalgazi Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title