Haberler

Yeşil Körfez Su Birliği Arıtma Tesisi Yenilendi

Yalova Belediye Meclisi üyeleri, yenilenen Yeşil Körfez Su Birliği arıtma tesisini gezdi.

Yalova Belediye Meclisi üyeleri, yenilenen Yeşil Körfez Su Birliği arıtma tesisini gezdi.

Yeşil Körfez Su Birliği'nin bakımsız durumdaki arıtma binası yaz aylarında başlayan çalışmalarla bakıma alınmıştı. Klorlama ünitesinden çökeltme havuzlarına kadar her noktası sil baştan yenilenen tesis Yalova Belediye Meclisi üyelerini ağırladı. Önce Yeşil Körfez Su Birliği Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Ardından meclis üyelerine ve birlik üyesi belediyelerin temsilcileri ile Yalova Belediye Meclisi üyelerine tesisle ilgili bilgi veren Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Bu tesis biz gelmeden önce gerçekten çok bakımsızdı. İlk olarak burasının yenilenmesi için düğmeye bastık. Yapılan çalışmalarla tesis son derece modern bir hale getirildi. Eskiden burası atıl durumdaydı. Buraya göreve gelene kadar çeşmeden akan sudan hiç içmemiştim. Ancak şu anda burada yapılan arıtmayı bildiğimden satın su almıyorum. Suyumu çeşmeden içmeye başladım. Şunu iddialı bir şekilde söyleyebilirim ki Yalova Türkiye'nin en temiz 5 suyundan birini içmektedir. Herkes rahat rahat bu suyu içebilir" dedi.

Arıtma Tesisinin yenileneceği ve kapasitesinin arttırılacağını da dile getiren Nergiz, "Burada şu anda 1500 metreküp su arıtılıyor. Ama artan nüfus göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki süreçte saniyede 1800 metreküp bir arıtmaya ihtiyaç duyacağımız görünüyor. Onun için hem arıtma tesisinin yenilenmesi hem de su isale hattının yenilenmesi gibi bir projeye başlıyoruz. Arıtma tesisinden depolara kadar olan yeni isale hattının yakında ihalesini yapacağız. Bu konuda Ankara'dan bir firmadan yardım alıyoruz. Yaklaşık 40 kilometrelik isale hattı sıfırdan yapılacak. Terfi istasyonuyla ilgili çalışmalarımızda var" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title