Haberler

Yeşil Holding Kuruluyor

Güncelleme:

Kısa bir süre sonra satışları başlayacak olan Körfez projesinden Yeşil GYO2nun satış beklentisi ise 165 milyon TL olarak açıklandı.

Türkiye'de 64 yıl önce Yeşil Kundura ile başlayan önemli bir sürecin ardından, bugün köklü bir geçmişe sahip olan Yeşil grubu artık Yeşil Holding oluyor. Yer aldığı sektörlerde başarısını kanıtlamış, hedefine emin adımlarla ilerleyen tüm Yeşil şirketleri bundan sonra tek bir çatı altında birleşerek güçlerinden gelen sinerji ile daha da büyüyecek

Kuruluş işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğu holdingleşme sürecini birebir takip eden Engin Yeşil, grubun Holding olması ile ilgili olarak şunları vurguladı " Yeşil Holding ile birlikte gücümüze güç katacağız, iştiraklerimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve tüm paydaşlarımız ile daha büyük işlere imza atacak, önemli bir güç birliği kurmuş olacağız. Köklü geçmişimizin verdiği güç, bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarımızdan aldığımız güven ile yer aldığımız sektörlerde yatırımlarımızı arttıracağız. Yeşil Holding ile hedefimiz bünyemizdeki tüm firmalarımızla Türkiye'de lider, dünyada daha saygın bir konuma ulaşmaktır."

Gayrimenkul, enerji, perakende ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarını tek bir çatı altında toplayacak olan Yeşil Holding önümüzdeki dönem için birincil hedefini gayrimenkul ve enerji sektörlerindeki yatırımlarını arttırmak olarak belirledi. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören halka açık şirketleri ve ayrıca halka açık olmayan şirketlerini bünyesinde bulunduran Yeşil yeni yapılanma sürecinde ilk olarak tüm halka açık şirketlerini Yeşil Yatırım Holding çatısı altında toplayacak planlamanın ikinci aşamasında ise Yeşil Yatırım Holding'i de kapsayacak olan ana çatıyı yani Yeşil Holding A.Ş'yi kuracak. Yeni yapılanma süreci 2012 yılı sonunda tamamlanacak şekilde planlandı.

Yer aldığı sektörlerde daima öncü çalışmalara ve sektörün ilklerine imza atana Yeşil, 1948 yılında çıktığı yolda iz bırakan kilometre taşları ile sağlam bir Holding yapısı kuruyor. Hedefini ve stratejilerini çok net belirleyen Yeşil holding araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem veren, yenilikçi, çevreye ve insan yaşamına duyarlı, topluma karşı sorumlu bir çalışma anlayışı ile yoluna devam edecek. Ayrıca kaliteli, bilgili, deneyimli insan kaynağı ve güçlü finansal kaynakları ile Yeşil Holding yer aldığı tüm sektörlerde ve yeni yatırımlarında lider olmayı hedefliyor.

Gruba bağlı şirketler Yeşil Holding çatısı altında iki ayrı kol olarak ayrılacak. Halka açık yani İMKB'de işlem gören şirketler ki bunlarda Yeşil Yatırım Holding altında birleşecek ve halka açık olmayan şirketler olarak ayrışacak olan tüm iştirakler holding olmanın verdiği güç ile yatırımlarını hızlandıracak ve geleceğe yönelik yeni hedeflerle ilerleyecekler.

Gayrimenkul sektörünün en büyük sosyal sorumluluk projesi; Yeşil Çatı…

Yeşil Holding gayrimenkul sektörünün en büyük sosyal sorumluluk projesi olacak olan Yeşil Çatı'yı başlatacak. Sadece gayrimenkul sektörünün değil tüm Türkiye'nin dahil olabileceği Yeşil Çatı projesi ile ihtiyaç sahibi herkes bir ev sahibi olabilecek. Yeşil Çatı, gün geçtikçe büyüyerek toplumsal bir sorumluluk projesi haline gelecek.

İnsanların öncelikli ihtiyaçları arasında olan barınma ihtiyacına dikkat çeken proje Yeşil Çatı projesi ile öncelikli olarak yetim çocuklu dul kadınlara, şehit ailelerine ve ardından diğer ihtiyaç sahiplerine evleri verilecek.

Yeşil Holding'in gelirlerinin belirli bir bölümünün aktarılacağı Yeşil Çatı projesinde kamu-özel sektör işbirliği ön plana çıkacak. Proje kapsamında Yeşil, valilikler, belediyeler, diğer kamu kuruluşları ve hayırsever vatandaşların sağlayacağı arazilere bedelsiz olarak konut inşa edecek. Projenin en önemli noktası kamu kuruluşları, kurumsal şirketler ve hayırseverlerin desteği ile büyüyecek olan Yeşil Çatı projesi Türkiye'nin en büyük toplumsal sorumluluk projelerinden biri olacak.

Yeşil Holding'in iştiraklerinden Renco Kompozit Ürünleri firmasının Türk mühendisleri tarafından yapılmış, patentli sistemi ile inşa edilecek olan yapılar çok hızlı süre içerisinde yapılabilecek. Renco firmasına ait basında lego evler olarak lanse edilen, afet şiddetinde depreme dayanıklı, 100 yıl ömrü olan bu özel yapılar ihtiyaç sahiplerine güzel bir evde yaşama fırsatı verecek. Yeşil Holding, ihtiyaç sahiplerine ev yapılması dışında sağlık ocağı, okul, aş evi gibi ihtiyaç duyulan diğer yapıları da Yeşil Çatı projesi ile hayata geçirecek.

Yeşil Çatı'nın ilk projesi Van'da yapıldı

Yaşanan büyük deprem sonrasında Engin Yeşil tarafından Van'a inşa edilen ve ihtiyaç sahiplerine valilik tarafından teslim edilen kalıcı konutlar, tuvalet binaları ve mescit binası Yeşil Çatı projesinin başlangıcı ve güzel bir örneği olmuştur.

İkinci proje İskenderun'a…

Hız kesmeden devam edecek Yeşil Çatı projesi şimdi de İskenderun bölgesinde ihtiyaç sahiplerine konut sağlayacak. Proje İskenderun belediyesi işbirliği ile gerçekleşecek. Projenin yapılacağı arsayı İskenderun Belediyesi'nden satın alacak olan hayırsever Nuri Uysen, arsayı Yeşil Çatı projesi için bağışlayacaktır. Belirlenen araziye Yeşil Çatı tarafından bedelsiz olarak inşa edilecek olan 100 konutluk proje ile evler gazi ve şehit ailelerine teslim edilecek.

Tüm Türkiye'yi bu anlamlı proje ile tanıştıracak olan Yeşil Çatı gerek kamu kuruluşlarını gerekse özel sektörü ve dileyen tüm hayırseverleri birleştirerek büyük bir toplumsal sorumluluk projesinin hayata geçmesini sağlayacak.

Projemiz ile dileyen tüm hayırseverleri, ev ihtiyacı olan ancak yaşamları boyunca ev sahibi olmanın hayalini dahi kuramayan insanlarımıza bir çatı kurmaya davet ediyoruz.

Yeşil Çatı projesi ile ilgili detaylı bilgi almak için www.yesil-cati.com adresini ziyaret edebilir veya (212) 414 08 44 numaralı bilgi hattını arayabilirsiniz.

Editöre not: Renco Kompozit Ürünleri hakkında: Yeşil Holding'in iştirakleri arasında yer alan Renco, yirmi yılı aşkın tecrübesiyle ortaya çıkardığı, teknolojinin ulaştığı en son noktayı yansıtan, devrim niteliği taşıyan patentli Yenilenebilir Kompozit Ürünleri ile üretim ve özellikle inşaat sektörü dahil birçok alanda, yeni fikirler, gelecek nesil teknolojiler geliştirmek konusunda öncü bir firmadır. Faaliyetlerini sürekli büyüten RENCO, kendi geliştirdiği özgün ürün seçenekleri ve yeni projeler ile oluşturduğu uluslararası stratejik ortaklıklarla, sonsuz ve kazançlı fırsatlar sunan Asya, Orta Doğu, Afrika, Güney Amerika ve Karayipler pazarlarındaki artan toplu konut ve diğer inşaat ürünleri talebini karşılamak için çalışmalar yapmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Engin Yeşil Türkiye Ekonomi Haberler

title