Haberler

"Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması" Ödül Töreni Düzenlendi

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması"nın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine katıldı.

Bakan Güllüce törende yaptığı konuşmada, çevrenin korunması ve sağlık alanındaki sorunları çözmeye çok büyük bir gayret harcadıklarını söyledi.

Bakanlıktaki tüm çalışanların bu konuda çaba sarf ettiğini anlatan Bakan Güllüce, 2023 yılına kadar birçok projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

Bakan Güllüce, Türkiye'nin çevreyle ilgili yatırımları kendi kaynaklarıyla yürüttüğünü dile getirerek, şöyle devam etti: "O yüzden de çevre yatırımları bir süre alıyor. Çok büyük paralar isteyen yatırımlar, bu çevre yatırımları. Tabii biz birçok sivil toplum kuruluşuyla çevre bilincinin oluşması için protokoller yaptık. Dün aklıma geldi. Bir de bunu yapmamız lazım. Çevreyi anlatan, çevrenin hassasiyetini anlatan çalışmalar yapılırken çevre matematiği ya da çevre aritmetiği diye bir şeyi de beraber anlatmak lazım. Yani şimdi talepleri dinlediğinizde, bakıyorsunuz ki 'ne kadar katrilyon veya kaç senede olur' hesaplanmadan yapılan talepler bunlar."


Bakan Güllüce, deniz kıyılarının temizlenmesiyle ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarına dikkati çekerek, "Şu anda mavi bayrakta dünya üçüncüsüyüz. Tabii bu üçüncülük bize yakışmaz. Biz 'inşallah birinci olacağız' diyoruz. Hedefimiz bu" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki mavi bayraklı plaj sayısının 409'a çıktığını aktaran Bakan Güllüce, bu konuda daha da hızlanacaklarını söyledi.

Bakan Güllüce, çevre kirliliğinin önüne geçmek için bazı projeleri başlattıklarını anlatarak, "Biraz daha işi sertleştireceğiz. Öyle babasının tarlasını kirletmeyecek kimse. Affedersiniz, yani yok öyle. Biraz amiyane oldu ama bu toprakların, bu halkın denizini, kıyısını herkes istediği gibi kirletmeyecek" değerlendirmesinde bulundu.


İztuzu'yla ilgili çalışmaları üniversitelere bıraktıklarını dile getiren Bakan Güllüce, Muğla Sıtkı Koçman ve Pamukkale Üniversitelerinin, caretta carettalar üzerine bazı bilimsel çalışmalar yapacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına da önem verdiklerini vurgulayan Bakan Güllüce, "Bu ülkeye, bu gelişmiş ülkeye, uçak yapmaya kalkmış olan, yerli otomobilini yapmaya kalkan, Altay isminde tank yapmaya kalkan, helikopter yapma başarısına ulaşmış, üniversitesi olmamış bir şehri olmayan bir Türkiye'ye, bazı sokaklarımız, bazı caddelerimiz yakışmıyor"şeklinde konuştu.


-"Kafes" isimli film, birinciliği kazandı-

Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nca düzenlenen yarışmada, ön elemeden geçen 30 film, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk ile sanatçılar Türkan Şoray, Ediz Hun, Hülya Koçyiğit, Cihan Ünal ve Hakkı Ergök'ün yer aldığı jüri üyelerince değerlendirildi.


Üniversiteli gençler arasında çevre farkındalığını arttırmayı ve genç yeteneklerin sinema sektörüne katılımını sağlamayı amaçlayan yarışmada, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Elif Çakmak, Hilal Öz ile Özlem Tanrıverdi'nin çektiği "Kafes" isimli film, birinciliği kazandı. Öğrenciler ödüllerini Bakan Güllüce'nin elinden aldı.


Yarışmada, ikinciliği "Enkaz", üçüncülüğü ise "Yeşil hikâye" adlı filmler aldı. Derece elde eden eserlere para ödülünün verildiği yarışmada, 8 katılımcıya mansiyon ödülü verildi. Ödül alan öğrenciler, jüri üyeleri Türkan Şoray, Ediz Hun, Cihan Ünal ve Hakkı Ergök ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


Ödül törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, AK Parti Milletvekilleri Metin Külünk, Harun Karaca, Hüseyin Bürge, Şirin Ünal, Tülay Kaynarca, Feyzullah Kıyıklık ve davetliler katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İdris Güllüce Türkan Şoray Türkiye Haliç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title