Haberler

Yeşil Camii İbadete Açıldı

Esenler ile Güngören ilçelerinin sınırında bulunan Güngören Yeşil Camii'nin açılışında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, caminin açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, "İnanıyorum ki bu camiyle, amel defterleri hiç kapanmayacak" dedi.

Esenler ile Güngören ilçelerinin sınırında bulunan Güngören Yeşil Camii'nin açılışında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, caminin açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, "İnanıyorum ki bu camiyle, amel defterleri hiç kapanmayacak" dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yapımı 7 yıl süren Güngören Yeşil Camii'nin açılış törenine katıldı. Güngören ile Esenler'in sınırında bulunan caminin açılışı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Cuma namazı öncesi caminin avlusunda düzenlenen törene Başkan Göksu'nun yanı sıra; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Güngören Müftüsü Yunus Bıçakçı ve vatandaşlar katıldı. Mehter Takımının gösterisiyle başlayan tören, protokol konuşmalarıyla devam etti.

AMEL DEFTERLERİ KAPANMAYACAK

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yapımına başlanıp da bitirilemeyen cami hatırlamadığını söyleyerek, "Güngören Yeşil Camii için biz de elimizden gelen yardımı yaptık ve 7 yılda tamamlandı. Açılışını yaptığımız Yeşil Camii bizim için de çok önemli. Çünkü cemaatinin büyük bölümünü Esenlerliler oluşturuyor. Bu caminin bizden beklentileri var. İçerisinde hiç boşluk olmadan, 5 vakit bizi bekliyor olacak. Bu camide emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki bu camiyle, amel defterleri hiç kapanmayacak" dedi.

Başkan Göksu, Esenler'de Cumhuriyet tarihinin ikinci taş camisini yaptıklarını belirterek, "Tophane'deki Kılıç Ali Paşa Camii'nin bir modelini otobanın kenarına yapıyoruz. İnşallah 2016 yılında açacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Güngören Yeşil Camii açılış kurdelesini hep birlikte kestiler. Yapımı 7 yıl süren cami, yaklaşık 12,5 Milyon TL'ye mal oldu. 8 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde tasarlanan cami, 4 bin metrekarelik alana kurulu. Cami; kütüphanesi, çay ocağı, konferans salonu, spor salonu ve kadın-erkek ayrı abdesthanesi ve mescit alanlarıyla, vatandaşlara tam teşekküllü hizmet verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Tevfik Güngören Esenler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title