Haberler

Yeşil Bursa" Şimdi Daha Yeşil

Bursa Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü çalışmalarla kentte kişi başına düşen yeşil alan, son 7 yılda yüzde 30 artarak 8,30 metrekareye ulaştı.

BATUHAN ATİK - Bursa Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü çalışmalarla kentte kişi başına düşen yeşil alan, son 7 yılda yüzde 30 artarak 8,30 metrekareye ulaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, il sınırları içinde orman varlığı yaklaşık yüzde 50 olan Bursa'nın kent merkezinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009'da başlatılan park, bahçe ve yeşil alan çalışmaları kapsamında 7 yılda 46 park açıldı. Bu parklara 752 bin 110 fidan ve çalının yanı sıra lavanta, ıhlamur, sığla, manolya, çam, leylandi, akçaağaç, sedir, top akasya, süs eriği, süs kirazı, süs narı, şekilli bitkiler ve altuni taflanlar dikildi.

Hüdavendigar Kent Parkı

En önemli park projesi, 510 bin metrekarelik alanda kurularak hizmete açılan Hüdavendigar Kent Parkı oldu. Bu parkta, 4 bin ağaç, 5 bine yakın lale ve sümbül bulunuyor. Biyolojik gölet ile kapalı yüzme havuzu, iki kapalı tenis kortu, 15 açık tenis kortu, 7 basketbol sahası, 6 halı saha, 7 çocuk oyun alanı ve köprülerin de yer aldığı park için 42 milyon lira harcandı.

Bursa'ya estetik görünüm kazandırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında her yıl ortalama 3 milyon çiçek soğanı ile 8 milyon yazlık ve kışlık çiçek dikiliyor. Kentte yeşil alanlara geçen yıl 4,5 milyon çiçek soğanı, bu sene 14 milyon yazlık ve kışlık çiçek dikildi.

Bursa'ya 2009'dan bu yana 2,5 milyon metrekare aktif yeşil alan kazandırıldı. Bursa'da son 7 yılda, kişi başına düşen yeşil alan 6,41 metrekareden yüzde 30 artışla 8,30 metrekareye çıkarıldı.

Yeşil alanda hedef 10 metrekareyi aşmak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeşil ve temiz bir çevrenin en önemli öncelikleri olduğunu söyledi.

Çevresel değerlere özellikle geçmişten gelen bir miras olduğu için büyük önem verdiklerini vurgulayan Altepe, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerinde çok çaba harcadığımız en önemli konu, çevresel değerlere duyarlı ve saygılı bir yönetim anlayışı. Bu doğrultuda başlattığımız 100'e yakın çevre projesiyle Bursa'nın tekrar eski yeşil kimliğine dönmesi için büyük çaba harcıyoruz." dedi.

Altepe, yeni arıtma tesisleri, çok sayıda çay ıslahı, yeşil alanların genişletilmesi, yeni parklar, cadde ve sokakların peyzaj bakımından yeniden düzenlenmesi, atık yönetimi ve meydan düzenlemeleri gibi çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Daha yeşil bir Bursa için çalışmalarının süreceğini dile getiren Altepe, "7 yıldır ağırlık verdiğimiz bu çalışmalarımızın temel amacı, Bursa'ya eski yeşil görünümünü kazandırmak. Bu amaç doğrultusunda kentimize 510 bin metrekarelik Hüdavendigar Kent Parkı gibi mega projeler ve yeni yeşil alanlar kazandırıyoruz. Çok kısa bir zamanda kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekarenin üzerine çıkaracağız." diye konuştu.

Orman Bölge Müdürlüğünden 7 yılda 50 milyon fidan

Öte yandan Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından il genelinde ağaçlandırma çalışmalarına devam ediliyor.

Ekipler, Bursa'da 2009'da 1 milyon 583 bin, 2010'da 1 milyon 123 bin, 2011'de 1 milyon 76 bin fidan dikti.

Eylem planı kapsamında ağaçlandırma faaliyetlerine 2012'den itibaren hız verildi ve o sene 26 milyon 48 bin fidan toprakla buluşturuldu. 2013'te 7 milyon 64 bin, 2014'te 4 milyon 237 bin, geçen yıl 8 milyon 925 bin fidan dikildi.

Bursa'da 2009-2015 arasında dikilen fidan sayısı 50 milyon 56 bin oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Altepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title