Haberler

Yeryüzü Doktorları Zanzibar Adası'nda

Yeryüzü Doktorları, "Yenidoğan İşitme Taraması Projesi" kapsamında Zanzibar Adası'nda çalışma yürütüyor.

Yeryüzü Doktorları,  "Yenidoğan İşitme Taraması Projesi" kapsamında Zanzibar Adası'nda çalışma yürütüyor.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) ve Yeryüzü Doktorları işbirliğiyle gerçekleştirilen proje çerçevesinde, Mnazi Mmoja Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Polikliniğinde odyoloji alanında eğitimler gerçekleştirildi.

Tanzanya'nın Darüsselam şehrine giden bir diğer gönüllü sağlık ekibi de buradaki Muhimbili Sağlık Üniversitesinde, Zanzibar'da geçekleştirilen, stratejik ve jeopolitik öneme sahip projenin daha fazla Afrika ülkesinde uygulanması için görüşmelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık, projeye ilgili çalışmalara geçen yılın temmuz ayında başladıklarını belirtti.

Zanzibar'da, her bin bebekten 54'ünün ölü doğduğunu, 74'ünün ise küçük yaşlarda yaşamını kaybettiğine dikkati çeken Kınık, "İlk etapta Zanzibar'daki yerel partnerler, Yeryüzü Doktorları'nı ziyareti ve Türkiye'de Yenidoğan İşitme Taraması Programı'na katılıp eğitim aldı. Proje, geçtiğimiz ay Zanzibar'a giden gönüllü doktorlarımızın orada verdikleri eğitimler ve cihazların kurulumuyla tam anlamıyla hayata geçti" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında, önümüzdeki günlerde Zanzibar'dan gelecek stajyer odyologların, eğitim ve staj çalışmalarına Yeryüzü Doktorları'nın himayesinde Türkiye'de devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Yenidoğan Türkiye Kınık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title