Haberler

Yeryüzü Doktorları Ve Hayırseverler El Ele

Güncelleme:

Yeryüzü Doktorları bu Ramazanda da yoksul coğrafyalarda açıkla savaşan insanların yanındaydı.


Kumanyalar ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü

Hayırsever vatandaşların bağışladıkları kumanyaları dünyanın dört bir yanında açlıkla mücadele veren ihtiyaç sahiplerine ulaştıran gönüllü doktorlar ve bağışçılar vesilesiyle bir bebek daha aç uyumaktan kurtuluyor.

Yeryüzü Doktorları, kurulduğu 2000 yılından bu yana acının yaşandığı "orada" ve sancıya gebe "her yerde" olma hedefiyle bugün artık 40 ülkede sağlık ve iyilik için çalışıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun temel sağlık hizmetlerinden ve gıda ihtiyaçlarından mahrum insanlara ulaşan ve hayırseverlerin desteğiyle çalışmalarını muhtaç topraklarda sürdürmeye gayret gösteren gönüllü doktorlar Ramazanda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı.
Yeryüzü Doktorları beslenme yetersizliğinden doğan tıbbi sorunların önlenmesi için gerçekleştirdiği gıda programı kapsamında Afrika'yı vuran kıtlık krizlerinden en çok etkilenen Gana, Gambiya, Somali ve Kenya gibi yoksul ülkelerde ve Gazze'de yerel paydaşlarla "Hayat Paketleri" dağıtarak bölge insanının kuru gıda, et, yağ, şeker, pirinç gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca Ramazan ayı boyunca sıcak yemek dağıtımları da yapan gönüllü doktorlar hayırseverlerin bağışlarıyla açlıkla savaşan ailelerin şifasına vesile oluyor.

Yardımlarınız yoksulluğun yaralarını sarıyor
Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık, hayırsever vatandaşların kumanya bağışlarını gönüllü doktorlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine güvenle ulaştırdıklarını söyleyerek, "Hayırsever insanlarımızın yardımlarıyla yoksulluğun ve açlığın yaralarını sarmaya çalışıyoruz ve aç kalan son insana ulaşıncaya dek devam edeceğiz" dedi. Ramazan boyunca açlıkla savaşan yoksul coğrafyaların yanında olduklarını, sağlık ve gıda yardımı ulaştırdıklarını belirten Kınık, "Şu ana dek bağışlarla Gambia'nın 7 ayrı bölgesinde toplam 1200 kişiye ve Gana'nın Kumbungu bölgesinde 986 kişiye Ramazan kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Kenya Lamu adasında bulunan yetimhanede öğrenim gören 60 yetime iftar vererek gönüllü doktorlarımız ve bağışçılarımızın desteğiyle yüzlerinin gülmesine vesile olduk. Ramazanın son gününe dek iftar programını sürdüreceğiz. Yine Çad'ın Sarh Bölgesi Maigama mülteci kampında 750 kişiye süt tozu, hurma, fasulye, yağ ve şeker gibi ihtiyaç duyulan gıda dağıtımlarından oluşan kumanyaların dağıtımını sürdüreceğiz" dedi.

Yeryüzünde bir tek aç ve sağlıksız insan kalmayana dek
Dr. Kınık, "Ramazan boyunca kuru bir ekmeğe muhtaç olan, beslenemeyen, temel gıda maddelerine ulaşamayan kardeşlerimize duyarlı vatandaşlarımızın bağışlarıyla ulaşıyor, açlığın yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Yeryüzünde bir tek aç ve sağlıksız insan kalmayana dek çalışıyoruz ve çalışacağız. Maalesef açlıkla savaş kolay değil. Bu süreç duyarlı vatandaşlarımızın desteğiyle işliyor. Az çok elinden geldiğince bu mücadeleye destek veren hayırseverlere teşekkürlerimizi iletmek isterim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Afrika Kınık Kenya Gana Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title