Haberler

Yeryüzü Doktorları Gazze'ye Gitti

Güncelleme:

"Gazze'de yaraları sarmak üzere görev alacak gönüllü doktorlar kampanyası" çerçevesinde doktorlardan oluşan 10 kişilik ekip Gazze'ye gitti.

Yeryüzü doktorları'nın bir süre önce başlattığı " Gazze'de yaraları sarmak üzere görev alacak gönüllü doktorlar kampanyası" çerçevesinde doktorlardan oluşan 10 kişilik ekip Gazze'ye gitti.

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Kahire'ye oradan da Gazze'ye geçecek olan 10 kişilik gönüllü Yeryüzü Doktorları ekibinde ikişer plastik cerrahi ve Ortopedi-Travmatoloji uzmanı, birer göz hastalıkları uzmanı ve diş hekimi bulunuyor.

Gazze yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yeryüzü Doktorları Sözcüsü Süleyman Gündüz, "Bizler Yeryüzü Doktorlar'ı olarak İsrail saldırıları sonrası ortaya çıkmış olan hastalıkları tedavi etmek için bölgeye gidip geliyoruz. Ayrıca Gazze ve Batı Şeria'daki hekim arkadaşlarımızın bilgilerine katkı sağlamak için eğitim programları düzenliyoruz. Önümüzdeki ziyaretimiz eğitim programları uygulaması olacak. Gazze'ye giden ekibimizin arasında iki plastik cerrahı, iki ortopedi uzmanı, iki göz hekimi, bir diş hekimi ve bir de eczacımız var. toplam olarak 10 kişili bir grupla gidiyoruz. Bu "Gazze'de yaraları sarmak üzere görev alacak gönüllü doktorlar kampanyası" Filistin Dostluk derneği ve Filistin Türk İş Adamları Derneği'nin katkılarıyla oluşmuş bir proje. Ayrıca 15 kolilik bir ilaç yardımı var" dedi.

(FOTOGRAFLI) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Filistin Kahire Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title