Haberler

Yeryüzü Doktorları, Gazze İçin Gönüllü Sağlık Ekipleri Kuruyor

Güncelleme:

Yeryüzü Doktorları, Gazze'de yaralanan Filistinlilere sağlık yardımı götürmek amacıyla bölgedeki hastanelerde çalışacak Gönüllü Sağlık Ekipleri kuracak.

Yeryüzü Doktorları, İsrail'in düzenlediği saldırılar nedeniyle Gazze'de yaralanan Filistinlilere sağlık yardımı götürmek amacıyla bölgedeki hastanelerde çalışacak Gönüllü Sağlık Ekipleri kuracak.

Yeryüzü Doktorları'nın kuracağı Gönüllü Sağlık Ekipleri, kısa ve orta vadedeki sağlık projelerinde görevlendirilmek üzere özellikle cerrahi branşlar ve anestezi alanından olmak üzere çeşitli uzmanlık alanlarından oluşturulacak. Gönüllülerin mümkün ise yeşil pasaport sahibi ve ağır savaş ve çalışma şartlarına uygun deneyimli kişilerden olması bekleniyor. Ziyaretler süresince görev yapacak gönüllülerin ulaşım, konaklama ve yemek masrafları Yeryüzü Doktorları tarafından karşılanacak. Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışan gönüllü adayları, Sağlık Bakanlığı yurtdışı görevlendirmesinden yararlanabilecekler. Görevlendirmeler mecburi hizmette bulunanları ve asistanlık görevindekileri kapsamayacak. Başvuruda bulunan gönüllülerin 6 ay geçerliliği olan pasaportunun bulunması zorunlu olacak. Bu harekete katkıda bulunmak için "http://yyd.org.tr/gonullu/gazze" adresinde bulunan Gazze Gönüllü Başvuru formunu doldurulabilecek. Detaylı bilgi için (0212) 586 12 12 nolu telefondan Yeryüzü Doktorları'na ulaşılabilecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Sağlık Bakanlığı İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title