Haberler

Yeryüzü Doktorları Ekibi Kenya'ya Gitti

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş'in de aralarında bulunduğu 3 kişilik Yeryüzü Doktorları ekibi, sağlık ve gıda konusunda ihtiyaçları tespit etmek için Kenya'ya gitti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş'in de aralarında bulunduğu 3 kişilik Yeryüzü Doktorları ekibi, sağlık ve gıda konusunda ihtiyaçları tespit etmek için Kenya'ya gitti.

Adıyaman Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Murtaza Yetiş, Dr. Süleyman Gündüz ve Dr. Mehmet Güllüoğlu'ndan oluşan Yeryüzü Doktorları ekibi, THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye hareket etti.

Yetiş, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Somali'de tam bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Yeryüzü Doktorları ve tüm insanlar olarak her birimiz bir diğerine elinden gelen desteği göstermek zorunda" dedi.

Türkiye'nin tarihi boyunca yardım konusunda rüştünü ispat ettiğini vurgulayan Yetiş, şunları söyledi:

"Bugün de Afrika'da yaşanan kuraklık ve açlık konusunda gerek devlet kuruluşları gerek STK'lar bütün güçleriyle bu bölgeye yardım başlattı. Yeryüzü Doktorları bölgeye şu ana kadar 400 bin dolarlık ilaç yardımı gönderdi. Şu anda da bu ekip bölgeye giderek hem gıda destek programını hem de sağlık yardımını organize etmeye çalışacak. TİKA'nın Diyanet Vakfı ve diğer STK'ların tamamı bölgeye gıda desteği sağlıyor. Yeryüzü Doktorları ise bu bölge insanlarının en elzem ihtiyacı olan sağlık yardımlarını organize etmeye çalışacak. Bir noktada, diğer kuruluşlar da Yeryüzü Doktorlarından gelecek bilgiye göre bölgenin sağlık ihtiyaçlarını öğrenecek. Ramazan ayının kutsiyetini de öne koyarak, halkımızı tüm insanlık için ve tüm açlar için yardımcı olmaya, gayretkeş olmaya çağırıyorum. "

Yetiş, ramazan ayı nedeniyle verilen iftar yemeklerinin daha mütevazı olması gerektiğine de dikkati çekerek, "Ramazan, açın halinden en iyi anlamamız gereken ay. Bu ayın da bereketiyle tüm halkımızın Somali ve açlara dönük gayret içine gireceğini düşünüyorum" dedi.

Murtaza Yetiş, Kenya'ya giden ekibin hekimlerden oluştuğunu, aynı zamanda parlamenter sıfatıyla da incelemeler yapacaklarını belirterek, "Bu ekibin temel görevi bölgede 5 gün boyunca mülteci kamplarında inceleme yapmak. Bu incelemeler sonucu genel sağlık ve diğer ihtiyaçları tespit ekmek ve buradan gidecek yardımlarını da bu anlamda organize etmek" dedi.

Ekipte yer alan eski milletvekili Dr. Süleyman Gündüz de Kenya'nın Somali sınırındaki kamplarda incelemelerde bulunacaklarını kaydederek, "Orada zaten bir organizasyonumuz var ve oradaki BM mülteci kampına sıcak yemek ve sağlık hizmetleri sunuyoruz. Eğer kısmet olursa oradan Somali'ye geçeceğiz. Orada büyük bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Türkiye, bu insanlık trajedisine kayıtsız kalmadı. TİKA, Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığının Somali'nin başkentine direkt yardım göndermiş olması son derece anlamlı. Ayrıca Türkiye'deki sivil toplum örgütleri de son derece duyarlı" diye konuştu.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title