Haberler

Yerli Teknolojiyle Avrupa 3'üncüsü Oldu - Manisa

Otomotiv yan sanayiinde Türkiye'de geliştirdiği teknolojiyle 7 ülkedeki fabrikada üretim yapan Standart Profil, 2020'de 550 milyon avro satışla dünya devi olmayı hedefliyor.

TURGAY DUYAR - Otomotiv yan sanayiinde Türkiye'de geliştirdiği teknolojiyle 7 ülkedeki fabrikada üretim yapan Standart Profil, 2020'de 550 milyon avro satışla dünya devi olmayı hedefliyor.

Manisa'daki Ar-Ge Merkezi'nde AA muhabirine açıklama yapan şirket yöneticisi Turhan Semizer, Türkiye'de yaklaşık 40 yıl önce üretime başladıklarını, bugün dünya genelinde 7 ülkedeki 12 fabrikada 8 bin çalışanla üretimi sürdürdüklerini belirtti.

Türkiye'de Düzce ve Manisa, yurt dışında ise İspanya, Çin, Güney Afrika, Bulgaristan, Fas ve Meksika'daki tesislerde Volkswagen ve Audi grupları başta olmak üzere hemen hemen tüm prestijli markaların sızdırmazlık parçalarını ürettiklerini dile getiren Semizer, yıllık satışlarının 400 milyon avroya ulaştığını söyledi.

Üretim alanında ihracat şampiyonu olduklarını, Manisa ve Düzce fabrikalarından bu yıl 174 milyon avroluk ihracat yapacaklarını bildiren Semizer, şunları kaydetti:

"2020 iş planında Standard Profil'i yaklaşık 550 milyon avro satış yapan bir dünya oyuncusu olarak görüyoruz. Bu hedefimizin yüzde 80'ini yakın dönemde imzaladığımız işlerle garanti altına almayı başardık. Avrupa'da üretilen her 100 araçtan 19'unda bizim parçalarımız kullanılıyor. Sektörümüzde Avrupa'nın üçüncü firmasıyız. Dünyada pazar payımız küçük ama hızla büyüyoruz. Fabrikalarımız henüz çok yeni. Çin ve Meksika fabrikalarının büyümesiyle payımızı artıracağız. 2017'de Fas'ta üçüncü fabrikamızı devreye alacağız."

Şirketin başarısının arkasında teknoloji ve tasarım gücünün bulunduğunu bildiren Semizer, dünya genelinde İspanya, Düzce ve Manisa'da bulunan Ar-Ge merkezlerinde araç modellerine uygun olarak uzun ömürlü, estetik ve akustik özellikli parçalar geliştirdiklerini ifade etti.

Parça tedarik ettikleri modellerin otomotivdeki en son teknolojileri kullandığını, bir Türk firması olarak da teknolojileriyle bu araçlara katkı verdiklerini dile getiren Semizer, "Yabancı ortağı olmadan, kendi teknolojisiyle büyüyen bir şirketiz." dedi.

Şirketin Düzce'deki fabrikasının iş gücü maliyeti nedeniyle rekabetçiliğini yitirmeye başladığını kaydeden Semizer, "Düzce'deki fabrika 2 bin 300 kişiydi, bugün bin 600 kişi. Esas sorun rekabetçiliğimizi yitirmemiz. Tabii herkes işini yapıyor, sendikayı suçlamıyorum ama genel olarak sendikaların ücrete yönelik politikaları sonucu rekabetçi olmaktan çıktık." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title