Haberler

Yerli Soba, Doğal Gazı Tahtından Edecek

Yerli soba, doğal gazı tahtından edecek Tamamı yerli üretim olan saman ve çalı çırpı ile çalışan ısıtıcı sayesinde vatandaşın cebinden yüzde 40 oranında daha az para çıkacak Bir ton yakıtı 500 liraya mal olan yerli ısıtıcının 56 ülkeye ihracı yapılıyorDİYARBAKIR - Türkiye'de yüzde yüz yerli...

Yerli soba, doğal gazı tahtından edecek

Tamamı yerli üretim olan saman ve çalı çırpı ile çalışan ısıtıcı sayesinde vatandaşın cebinden yüzde 40 oranında daha az para çıkacak

Bir ton yakıtı 500 liraya mal olan yerli ısıtıcının 56 ülkeye ihracı yapılıyor

DİYARBAKIR - Türkiye'de yüzde yüz yerli üretim olan bir icat sayesinde, vatandaşın cebinden ısınmak için yüzde 40 oranında daha az para çıkacak. Bir ton yakıtı 500 liraya mal olan ısıtıcı, şimdiden 56 ülkeye ihraç ediliyor.

Manisa'da üretimi yapılan ve Diyarbakır'da 18 nisanda başlayıp 22 nisanda sona eren Tarım Hayvancılık Fuarı'nda sergilenen bir icat vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Tamamı yerli parçalar kullanılarak yapılan ısıtıcı, gireceği her evde yüzde 40 oranında tasarruf sağlayarak vatandaşların cebinden daha az para çıkmasını sağlayacak. Daha şimdiden 56 ülkeye ihraç edilen icat iç pazarda etkin olursa doğal gazı tahtından edecek.

Isıtıcı sayesinde vatandaşın cebinden daha az para çıkacak

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kızılkaya Mühendislik Ortadoğu Satış ve Pazarlama Müdürü Meşedin Nali, Kozlusan marka olan cihazın tamamen yerli üretim olduğunu söyledi. Cihazların katı yakıt ve peletli olarak ikiye ayrıldığını belirten Nali, peletli ısıtıcıyı daha çok Avrupa'ya ihraç ettiklerini kaydetti. Nali, "Yakıtın hammaddesini çalı çırpı, samandan oluşturuyor. Bunun içinde hiçbir katkı maddesi yoktur. Isıtıcıdan çıkan ateş direk bu preslenmiş maddeden yanıyor. Yıl bazında bir ailenin veya bir binanın yüz ton kömür tüketimi varsa, bu maddeyi kullandığınız zaman ortalama yüzde 40 bir tasarrufunuz oluyor ve yüzde 100 bir verim alıyorsunuz. Seralarda büyük cihazlarımız var, tavuk çiftliklerine veriyoruz, bat illerinde biraz daha fazla kullanılıyor. Meksika, İngiltere, Romanya'ya gönderdik. Fiyatı çok ucuz, ısıtıcıya atılan yakıtın ton fiyatı 500 lira. Kömüre bir alternatif olarak ön plana çıkıyor. Tüketici, kömüre yılda on bin lira veriyorsa, bu cihazı kullandığında direkt 6 bin liraya düşüyor, 4 bin lira tüketicinin cebinde kalıyor ekstra yüzde yüz daha fazla bir verimle çalışıyor. Ekonomiye çok büyük katkıları olan bir cihazdır. Yakıtın hiçbir şekilde hava kirliliğine neden olacak durumu yoktur. Bilakis tamamı çalı çırpıdan yapıldığı için doğa dostudur. Bu ısıtıcı sayesinde vatandaş, doğal gaz kullanıyorsa yüzde 20, kömür kullanıyorsa yüzde 40 oranında kar elde etmiş oluyor. Tamamen yerli üretimdir ve üretim yeri Manisa'dır. Hiçbir parçasını yurt dışından almıyoruz, bilhassa bunu 56 ülkeye, Ortadoğu, Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Şu anda Irak tarafından çok fazla siparişlerimiz var. Gönül ister ki Türkiye pazarında daha fazla talep olsun insanımız kazansın. Yavaş yavaş Türkiye pazarına giriyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Diyarbakır Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title