Haberler

Yerli Otomobilde İlk Model Üretildi

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil çalışmaları kapsamında bir model üretildiğini söyledi.

Elektrikli ve uzun menzilli elektrikli yerli otomobil haricinde 3. bir model üzerinde de çalıştıklarını kaydeden Işık, "Bu, yakıt türü itibariyle alternatifli bir model olacak." dedi. Işık, 2020'den önce yerli otomobilin yollara çıkacağını ifade etti.

BAKAN AÇIKLADI

Bir grup gazeteciyle sohbet eden Bakan Işık, yerli otomobil çalışmasında gelinen aşamaya yönelik bilgi verdi. Işık, "Şu anda detayları çalışıyoruz. Mayıs ayı sonuna doğru bu detayları da tamamlamış oluruz. Eğer bir aksilik olmazsa artık start verme noktasına gelebiliriz. 2020'den önce yerli otomobili yollarda göreceğiz. O iddiamız ve hedefimiz devam ediyor" diye konuştu.

İLK YERLİ MODEL ÜRETİLDİ

Yerli otomobili özel sektörün üreteceğini anımsatan Işık, "Biz şimdi mimariyi oluşturduk, yol haritamızı belirledik. Mayıs ayı sonuna kadar 'Kim üretmek istiyorsa elimizdeki model bu. Kim bu işe talip olur?' diye açık çağrıya çıkmayı hedefliyoruz. Bakanlık olarak bir model ürettik" dedi.

ALTERNATİF YAKITLI

Bakanlığın üzerinde çalıştığı modelin alternatifli olduğunu kaydeden Işık, "Hatta bu modeli geliştirdik, yeni şeyler tasarladık. Menzili artırılmış elektrikli araç yoğunluklu olmak kaydıyla, sırf elektrikli model ve bunların dışında farklı bir model daha gelebilir. Yakıt türü itibariyle alternatifli bir model olacak. Bu işe baş koyduk" dedi. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Fikri Işık Memur Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (285)

Jimmy Mobil-IOS:

Oylar AKP ye

24
30
yanıtYanıtla
Kimse kimMobil-IOS:

Batmış bi ülkeyi nerelere getirdiler ve durmadan çalışıyo adamlar akpye vermemek nankörlüktür

36
16
yanıtYanıtla
HalilMobil-IOS:

Oylar akpeye yerli otomobili hazmedemeyenler catlasim

37
15
yanıtYanıtla
oguzboylumobilWeb@haberler.com:

akp cahiller ne gelismesi sizin gibi sazanlari kandiriyor bu akp tabi birazda din iman diyerek .

28
23
yanıtYanıtla
vatandaş:

Seçimler yaklaşıyor hükümet her kategoride atışlara başladı,

36
15
yanıtYanıtla
ne mutlu Türküm diyene...Mobil-ANDROID:

al işte bu bir devletin gelişmesi demektir.birakin araba üretmeyi yedek parça bile yapamayan ulkeydik. nerden nereye. oylar AKP ye .

27
23
yanıtYanıtla
UrfaliTürkmenMobil-IOS:

Resimdeki araba volvo nin gecen yil tanittigi s40 GT. Akkoyunlar bu secim yalanina nede olsa inanirlar

25
23
yanıtYanıtla
srgl:

Vatana millete hayırlı olsun. Ayrıca ikide bir millete hakaret edenlerde çatlasın

41
7
yanıtYanıtla
ajajdjdhdnnmobilWeb@haberler.com:

Önce patates uretinde millet AC kaldı AC

37
8
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

Oylar ak partiye vermeyen utansın hem de fazlasıyla utansın

25
19
yanıtYanıtla
Tüm 285 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title