Haberler

Yerli Otomobilde Gözler Yenişehir'e Çevrildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ağustosta prototip üretimine başlanması planlanan yerli otomobilde SUV, cip, sedan ve hatchback seçeneklerinin bulunacağını açıklaması üzerine gözler Bursa’nın Yenişehir ilçesinde otomotiv test merkezinin yapılacağı alanın yanındaki 4 bin 500 dönümlük araziye çevrildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın ağustosta prototip üretimine başlanması planlanan yerli otomobilde SUV, cip, sedan ve hatchback seçeneklerinin bulunacağını açıklaması üzerine gözler Bursa'nın Yenişehir ilçesinde otomotiv test merkezinin yapılacağı alanın yanındaki 4 bin 500 dönümlük araziye çevrildi.

Dünyada sadece 7 ülkede bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti için bir prestij projesi olan otomotiv test merkezinin Yenişehir'e yapılacak olmasının ardından gözler projesine başlanan yerli otomobile çevrilirken, bu önemli projenin de Yenişehir'de yapılması kuvvetli ihtimal olarak gösteriliyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı açıklamalarını değerlendiren Yenişehirliler, "Yerli otomobilin ilçemizde yapılmasına çok seviniriz. İlçemizde otomotiv test merkezinin yapılacağı alanın yanında 4 bin 500 dönümlük arazi var. Bu önemli yatırımın buraya yapılası için en uygun yer Yenişehir'dir" dedi.

Diğer yandan yetkililer, Kestel Sungurpaşa ve Yenişehir sınırında bulunan TOKİ'ye ait arazilerin Sanayi Bakanlığı'na devredilmesi ile birlikte yerli otomobilin bu ikinci bölgeye yapılabileceğini kaydetti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Fikri Işık Yenişehir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title