Haberler

Yerli Otomobil İçin Prototip Geliştiren Saab Markası Artık Üretilmeyecek

Güncelleme:

İsveç'in Trollhatten kentindeki fabrikada bundan böyle SAAB markası ile otomobil üretiminin yapılmayacağı duyuruldu.

İsveç'li SAAB markası artık üretilmeyecek. İsveçli otomobil üreticisi SAAB'ın 2012 yılındaki iflasından sonra varlıklarını satın alan National Electric Vehicle Sweden AB, Nevs bugün yaptığı basın açıklamasında bundan böyle üreteceği otomobillerde SAAB markasını kullanmayacaklarını duyurdu. Nevs şirketinin üreteceği otomobillerde şirket adı NEVS markasının kullanılacağı açıklandı.

TÜRKİYE HAKLARINI SATIN ALDI

Türkiye ise SAAB 9-3'ün fikri ve mülkiyet haklarını satın almıştı. Yerli otomobil prototiplerini Türkiye için geliştiren SAAB firması ise artık otomobil üretmeyeceklerini açıkladı.

OTOMOBİL ÜRETİMİNE İZİN ÇIKMAMIŞTI

Nevs şirketinin iki yıl öncesine kadar süren yeniden yapılandırılmasına ilişkin süren görüşmelerine SAAB markasının kullanımı tartışmaları damgasını vurmuştu. SAAB markasının kullanım haklarını elinde tutan İsveç'in havacılık ve savunma sanayi şirketi SAAB Group, markasının Nevs'un üreteceği otomobillerde kullanılmasına izin vermemişti.

Nevs şirketi, NEVS markası ile üreteceği ilk otomobilin elektrikli 9-3 modelinde olacağını ve 2017 yılında piyasaya çıkacağını duyurdu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İsveç Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (29)

ÇOK MALIMIZ VAR ÇOOOKKK:

DAHA DURUN LA KELAYNAKLAR GEMİSİ UÇAĞI UYDUSU DA BİRYERLERİNİZE KALACAK. ARABA YAPAMAYAN LAVUK UYDU VE UÇAK YAPILACAĞINA İNANIYOR. BU KADAR GERİZEKALI SALAK OLUR MU

11
16
yanıtYanıtla
1:

DAHA OKUDUĞUNU ANLAMAYAN SALAK DOLU MEMLEKET, BİDE ÇIKMIŞ AKIL VERİYORLAR.

yanıt4
yanıt4
beyinsiz uydular goklerde sen kaç senesi:

bi malda sensin

yanıt7
yanıt2
ÇOK BEYİNSİZ ÇİN MALI SALAK VAR:

ÇİN YAPIMI KAZAKİSTANDAN FIRLATILAN UYDUYA YERLİ DİYEN ÇOK ZAAR VE MALIMIZ VAR İSE İŞİMİZ ALLAH A KALMIŞ

yanıt11
yanıt4
1:

ULAN NE KADAR ÇOK HAİN DOLU MEMLEKET. Bİ İNSANA KOYUN VE SALAK DEDİĞİ İNSANLAR TARAFINDAN YÖNETİLMEK KOYAR BE. O KOYUNLARI GÜDECEK Bİ ÇOBAN BİLE YOK SİZDE. VE ARKADAŞ BİZ İSTEDİĞİMİZ İSTİKAMETTE İLERLİYORUZ. GÜDÜLEN YANİ KOYUN OLAN SİZSİNİZ.

8
12
yanıtYanıtla
selami:

evet sığır yada koyun olduğun bu sözlerden de belli, akp nin kadrolarına koyun denmiyor onlara durmadan her platformda şakşak yapıp güdülmeye alışan siz sığırlara deniyor yani siz sığır ve koyun sürüsü akp ise sizi güden arada çomak dürten çobanınız 14 yıldır bunu bile anlamadıysan makarna ve samana devam

yanıt6
yanıt2
Doğruyu söylediğimi herkes biliyor:

Aferin size Türkiye''de 1960 koşullarında Eskişehir Demiryolu Fabrikasında, 129 günde Devrim otomobili üretilmişti, 2016 koşullarında 3-5 yıl da üretilecekmiş de ondan Saab 9-3 ü almışız da bilmem ne de. Demiyorlar ki bizim için önemli olan önümüzdeki seçimlere yetiştirmek, bize ne ülkenin geleceğinden.

13
7
yanıtYanıtla
muglali:

bürokrasi işte bu. köprü yapılacak marmaray yapılacak maden çıkarılacak baraj kurulacak hiçbirşey olmasa bile temiz enerji güneş panelleri krulcak ona bile binlerce danıştay davası bu yüzden türkiyenin gelişmesi için artık yeni anayasa şart

10
9
yanıtYanıtla
HABER:

GEÇENLERDE ZİFT MEDYASINDA BİR GAZETEDE UÇAK GEMİSİ YAPILACAĞINI SÖYLÜYORDU SİZ ANCAK MAKET UÇAK YAPARSINIZ YERLİ OTOMOBİL DİYE BU İNSANLARI 15 YIL KANDIRDINIZ

11
7
yanıtYanıtla
MAHO AĞA:

TEL MAŞA TAKLİT YERLİ ARABA YETİM KALDI BU MEMLEKET SIFIRDAN ARABA ÜRETEMEYECEK KADAR MALMI ? BU İNSANLAR MALMI ? ADAMLAR ÜRETECEKLERİNE MİLLETİ APTAL YERİNE KOYUP TELİF HAKLARINI NASIL ALDIKLARINI MARİFETMİŞ GİBİ ANLATIYORLAR OKUDUĞUNUZ OKULA TÜKÜREYİM

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title