Haberler

Yerli Mühimmat Sanayicisi Füze Yakıtı Üretimine Talip

Yavaşçalar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yavaşca, izin verilmesi halinde füze yakıtı ve patlatıcısı üreterek savunma sanayisine büyük bir katma değer yaratabileceklerini belirtti.

Yavaşçalar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yavaşca, izin verilmesi halinde füze yakıtı ve patlatıcısı üreterek savunma sanayisine büyük bir katma değer yaratabileceklerini belirtti.

Yavaşca, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin savunma sanayisinin tamamen yerli hale getirilmesi projesinin en önemli parçalarından birinin de yerli mühimmatın oluşturduğunu kaydetti. Mühimmatlar yerli olmadığı sürece Türkiye'nin dışa bağımlılıktan kurtulma şansının bulunmadığına dikkati çeken Yavaşca, "İzin verilirse füze yakıtı ve patlatıcısı üreterek savunma sanayimize büyük bir katma değer yaratabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Yavaşca, ABD'nin en büyük market zinciri Wal-Mart'ta ürünlerinin satıldığını ve yapılan son ihale ile Türk polisinin mermi ihtiyacını da karşılamaya başladıklarını vurguladı.

Mühimmat üretiminin çok zor bir süreç olduğuna işaret eden Yavaşca, işin tehlikesi nedeniyle tüm üretim sürecinin büyük bir titizlik içinde yapıldığını ve bunun yanında devlet kurumları tarafından çok sıkı şekilde denetlendiklerinin altını çizdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title