Haberler

Yerli Irka, Yerli Üretim

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği, yerli ırk Honamlı keçileri için yem bitkisi ekti.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği, yerli ırk Honamlı keçileri için yem bitkisi ekti.

MAKÜ Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği, TÜBİTAK Projesi kapsamında Küçükbaş Yetiştirme Ünitesi'nde yetiştirilen yerli ırk olarak tescil edilen Honamlı keçileri için yem bitkileri ekimi gerçekleştiriliyor.

Çiftliğin Küçükbaş Yetiştirme Ünitesi Sorumlusu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Elmaz, 2016 yılı yem bitkileri ekim planlamasına göre 200 dönüm arpa, 50 dönüm buğday, 100 dönüm yulaf ve 100 dönüm korunga ekimi yapılacağını bildirdi.

Doç. Dr. Özkan Elmaz, TÜBİTAK projesi kapsamında yetiştirilen Honamlı keçileri için 2 yıldır başarılı bir şekilde yem bitkileri ekimi yaptıklarını ve hayvanlar için yem bitkilerini kendi bünyesinde üretmeye başladıklarını belirtti.

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi bünyesinde bulunan Araştırma ve Uygulama Çiftliği Küçükbaş Yetiştirme Ünitesi'nde 250'ye yakın Honamlı keçisinin bulunduğunu dile getiren Doç Dr. Elmaz, "Üniversitemiz bünyesinde bulunan çiftliğimizde bu projeye ilk olarak 70 dişi ve 2 teke ile başlamıştık. Şuan 250'ye yakın Honamlı keçimiz bulunmakta. Keçilerimiz için 2 yıldır ekim yapıyoruz. Bu yıl daha fazla bir alanda yaklaşık 450 dönüm arazide ekimler yapacağız. İlk olarak 200 dönümlük arpa ekimimizi gerçekleştirdik. Akabinde buğday, yulaf, korunga da ekeceğiz. Kendi arazimizde kendi yetiştirdiğimiz Honamlı keçileri için yem bitkisi üretmenin de mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title