Haberler

    Yerli Helikopterimiz Atak Tatbikata Katıldı

    Türkiye’nin ev sahipliğinde Konya'da gerçekleştirilen Uluslararası Işık-2015/1 Tatbikatı'na yerli üretim ATAK helikopterleri de katıldı.

    -

    Türkiye'nin ev sahipliğinde ABD, Azerbaycan, İspanya, KKTC, Macaristan, Romanya ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Işık-2015/1 Tatbikatı'nın basın turu, Konya'daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapıldı.


    Basın turunda, 30 Mart'ta başlayan Uluslararası Işık-2015/1 Tatbikatı ile ilgili brifing verildi. Bu yıl gerçekleştirilen Işık tatbikatının ABD, Azerbaycan, İspanya, KKTC, Macaristan Romanya ve Türkiye unsurlarının katılımıyla gerçekleştirildiğini dile getiren Çelikel, tatbikata yerli üretim ATAK helikopterlerinin de iştirak ettiğini aktardı.


    Çelikel, tatbikatın, ATAK helikopterlerinin katıldığı ilk uluslararası tatbikat olduğunu bildirdi. Işık-2015/1 Tatbikatı'nda, harekat ortamında icra edilebilecek muhtemel müşterek muharebe arama kurtarma (MAK), yakın hava desteği, dinamik hedefleme ve zamana duyarlı hedefleme görevlerini içeren senaryolar dahilinde, tatbikata iştirak eden ulusal ve uluslararası unsurların ortak çalışabilirliğini ve eğitim seviyelerini yükseltmek, katılımcılar arasında bilgi ve tecrübe aktarımını sağlamakamaçlanıyor.


    Tatbikata yerli üretim ATAK helikopterleri de katıldı


    Tatbikata, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 2 adet milli üretim ATAK helikopteri, S-70 helikopteri, MAK Timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 6 F-16 C/D uçağı, bir CN-235 uçağı, havadan ihbar kontrol uçağı, 3 AS-532 helikopteri, 2 UH-1H helikopteri, 2 MAK Timi, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan MAK Timi, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan S-70 helikopteri, MAK Timi, muharebe ateş destek timi, ABD'den MC-130 uçağı, 3 CV-22 uçağı ve özel kuvvet/muharebe arama kurtarma timi, Azerbaycan'dan 4 Mİ-17 helikopteri, özel kuvvet timi, İspanya'dan CN-295 uçağı ve muharebe arama kurtarma timi, KKTC'den muharebe arama kurtarma timi, Macaristan'dan muharebe arama kurtarma timi, Romanya'dan 2 SOCAT helikopteri ve muharebe arama kurtarma timi iştirak ediyor.


    Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde 30 Mart'ta başlayan tatbikat, 10 Nisan'a kadar sürecek.


    Kaynak: AA



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Azerbaycan İspanya Türkiye Konya Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title