Haberler

Yerli Çizgi Sinema Filmi Ayas'tan Gişe Başarısı

Türkiye'nin yerli çizgi sinema filmi Ayas'ın, ilk 3 günde 47 bin 491 bilet satışıyla, milyon dolar bütçeli filmlerin gişe rakamlarını geride bıraktığı belirtildi Ayas'ın fikir sahibi ve sena...

YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Türkiye'nin yerli çizgi sinema filmi Ayas'ın, ilk 3 günde 47 bin 491 bilet satışıyla, milyon dolar bütçeli filmlerin gişe rakamlarını geride bıraktığı bildirildi.

"Pepee"yi çizgi film dünyasına kazandıran Düşyeri ile Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) iş birliğiyle, Eskişehir'de 70 kişilik bir ekip tarafından 3 yılda tamamlanan ve hafta içerisinde vizyona giren Ayas'ın fikir sahibi ve senaristi Ayşe Şule Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmlerinin gördüğü ilgi karşısında çok heyecanlandıklarını söyledi.

Ayas'ı ilk 3 günde 47 bin 491 kişinin izlediğini aktaran Bilgiç, "İlk 3 günlük rakamlar Türkiye'nin bizi yalnız bırakmadığını gösteriyor. Milyon dolarlık yapımlardan çok daha önde bir gişeyle başladık sinemaya, bu çok umut verici. Bundan sonraki filmlerle yabancılarla rekabet edebileceğimizi hatta onları geçebileceğimizi hissediyoruz. Bu çok önemli ve değerli bir şey. Ekibimle beraber Türkiye için gerçekten bir başarısı hikayesi yazdık. Bu, 3 senelik çok büyük bir emeğin mücadelesinin sonucu. Çok mutluyuz" dedi.

Seyircilerin kendilerini ilerleyen günlerde de yalnız bırakmayacaklarını düşündüklerini dile getiren Bilgiç, ikinci ve üçüncü filmle, çok daha büyük gişeler yapacaklarını ve sektörde "biz de varız" diyebileceklerini vurguladı..

"Ayas, tamamen bizim genlerimizden üretilmiş bir karakter"

Ayas'ın özellikle okul çağı ve okul öncesi çocukların beğenisini topladığını anlatan Bilgiç, şöyle konuştu:

"Yetişkinlerden de çok güzel geri dönüşler alıyoruz. 'Kendi çocukluğumuzdaki anıların, bize ait değerlerin olduğu, özlerimizin, kültürümüzün yansıtıldığı, İstanbul gibi bizim mekanlarımızın kullanıldığı çok özel bir proje' diyorlar. Bu değerlerden birisi türküler. Ayas'ta sanatçı Kıraç'ın aranje 5 türkü var. Ayrıca filmin bir yerinde akşam üstü Ayas'ın halaları, teyzeleri, bütün kalabalık ailesi çay demlemiş. Türk bardaklarında çaylarını içip, saz çalıp, türkü söylüyorlar. Bunlar bizim kalabalık ailelerimizde yaşadığımız sıcak şeyler. Üstelik Ayas'ın en yakın arkadaşları teyze oğulları, onlarla diyalogları, konuşması bizler gibi. Ayas, tamamen bizim genlerimizden üretilmiş bir karakter. Bunu filmin her yerinde görebiliyorsunuz."

Bilgiç, kendilerine bildirilen istatistiklere göre on binlerce çocuğun Ayas'la ilk sinema filmi tecrübesi yaşadığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Biz pedagojik alt yapıyı çok önemseyen bir ekibiz. Kendi çocuklarımıza izletmeyeceğimiz hiçbir projeye, düşyeri imzasını koymuyoruz, koymayacağız da. Bunun verdiği güvenle Pepee'den bizi takip edenler, Düşyeri'nin bu hassasiyetini bildikleri için çocuklarını gözleri kapalı filmimize getirdiler. Ayas, onlara çok mutlu ve huzurlu bir tecrübe yaşattı." - Eskişehir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ayşe Şule Bilgiç Eskişehir Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title