Haberler

Yerleşke Yüksek Okul Olmazsa Yarasa Gübresi Üretilecek

ISPARTA Senirkent'e bağlı Büyükkabaca Beldesi'ne 5 milyon TL'lik yatırımla meslek yüksekokulu yerleşkesi yaptıran Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, "Bu tesisi SDÜ Rektörlüğü'ne anahtar teslim vereceğiz. Kabul etmezlerse üniversite çok. Hiçbiri olmazsa burada mantar yetiştiririz, üst katında da yarasa gübresi yapar satarız" dedi.

Senirkent'e bağlı Büyükkabaca Belediye Başkanı AK Partili Ali İhsan Temurçin, beldesine tarım ve hayvancılığa dayalı meslek yüksekokulu açma hayaliyle daha üniversite yönetimi karar almadan 12 bin metrekarelik yerleşke hazırladı. İller Bankası'ndan aldığı 5 milyonluk krediyle 15 derslikli okul binası yaptıran Başkan Temurçin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan talep ederek futbol sahası, tenis kortları, halı saha ve diğer spor alanlarının yapılmasını sağladı. Yerleşkede bir de kültür merkezi inşa edilirken, yurt inşaatına da başlandı. OKUL SÖZÜ VEREN REKTÖR FETÖ'DEN TUTUKLANDI

SÜleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu'nun, Büyükkabaca'ya Meslek Yüksek Okulu açma sözü verdiğini, ancak FETÖ soruşturmasında tutuklandığını belirten Başkan Ali İhsan Temurçin, 'devlette devamlılık esastır' mantığıyla çalışmalara başlayıp yatırım yaptıklarını söyledi. Yerleşkede, Selçuklu mimarisine uygun 15 derslikli okul binası olduğunu aktaran Başkan Temurçin şöyle konuştu:

"Altında 2 laboratuvarımız var. Burayı Tarım Meslek Yüksekokulu olarak düşündük. Çünkü bölgenin meyve bahçesi Büyükkabaca. 22 hal dükkanıyla tarımsal ticaretin başkenti konumunda. Yılda 6 ay sebze- meyve ticareti yapılıyor. Meyve arazisinin yüzde 56'lık kısmı Büyükkabaca'da. Bu potansiyeli eğitimle birleştirmek istedik. İnsanların teoriyle pratiği bir arada götürebileceği, öğrencilerin eğitim görebileceği bir ortam var."

'BU BİZİM HAYALİMİZ'

Yaptıkları işin toplumda 'hayal yatırım' olarak değerlendirildiğini vurgulayan Başkan Temurçin, şöyle dedi:

" Isparta'da 1992'de üniversite açıldığı zaman aynı düşünceler söyleniyordu. Ama bir baktık ki Isparta eğitimde belli bir seviyeye geldi. Biz de aynı düşüncedeyiz. Biz tarım ve hayvancılığa dayalı bir meslek yüksekokulu açmak istiyoruz. Bu toprağın çocuklarını burada belli bir eğitimle yetiştirip yine çalışabilecekleri ortama getirmek. Bu bizim hayalimiz. Devlette devamlılık esası varsa okulumuzu alırız. Okulumuza da öğrencilerimize de bakarız. Teoriyle pratiğin birleştiği yerde eğitimi sağlarız. Yerleşke içinde yurt alanı planladık, yakında temelini atacağız. Biraz ileride konferans merkezimiz var. 12 bin metrekarelik alanın içerisinde eğitim yerleşkesi planladık. Bu tesisi SDÜ Rektörlüğü'ne anahtar teslim vereceğiz. Kabul etmezlerse üniversite çok. Özel üniversiteye veririz. Bu da olmazsa tematik liseler konusu gelişiyor. Tarım ve hayvancılıkla ilgili bir liseyi buraya getiririz. Hiçbiri olmazsa baykuşlar bayram eder. Burada mantar yetiştiririz, üst katında da yarasa gübresi yapar satarız." - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İhsan Temurçin Büyükkabaca Senirkent Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title