Haberler

Yerköy İtfaiye Müdürü Nazlı'dan Uyarı

Yerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, sahurda tandır ve ocaklarda ateş bırakılmamasını tamamen söndürülmesini istedi.

Yerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, sahurda tandır ve ocaklarda ateş bırakılmamasını tamamen söndürülmesini istedi.

Özellikle sahurda tandırlıklarda ve ocaklarda bayanların yapacakları hamur işi öncesi ve sonrası daha dikkatli olmaları konusunda uyaran İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, " Yozgat'ın ilçe ve köylerinde sahura, tandır ve ocak yakılarak çeşitli yiyecekler hazırlanır. Ancak söndürülmeyen her ateş olası yangınlara davetiye çıkarmaktadır. Bu sebeple tandır ve ocaklarda işleri biten bayanlar ateşin söndüğünden mutlaka emin olsunlar" dedi.

Vatandaşların gece geç saatlerde uykudan kalkıp sahura hazırlık yaptığını hatırlatan Nazlı, "İnsanlar uykudan uyandığı için dalgın olabiliyorlar. Dalgın olmaları da ocakta ve tandırda yakılan ateşler unutulmakta bu da beraberinde yangınları getirmektedir. Bu konuda sırf hamur işi yapan bayanlarımızın dikkatli olması yanı sıra evde bulunanlarında dikkatli olması menfaatlerine olacaktır. Bir anlık dalgınlık büyük zararlara yol açabilir" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Nazlı Yozgat Yerköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title