Haberler

Yerköy'de Kan Bağışı Kampanyası

Yerköy ilçesinde Türk Kızılayı Yozgat Şubesi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yerköy ilçesinde Türk Kızılayı Yozgat Şubesi tarafından  düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kızılay Kan Bağışı Tırında görevli doktor Selçuk Cansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşim Kılıç Mahallesi Kırşehir Caddesi Yerköy İstasyon

Meydanı'nda kurulan kan bağışı tırına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Cansız, kan bağış kampanyalarının aralıksız olarak devam ettiğini ve bu kapsamda kan tırı ile ilçeleri gezerek vatandaşların bağışlarını kabul ettiklerini ifade etti.

Sağlıklı olan herkesin kan vermesi gerektiğini belirten Cansız, şunları kaydetti:

"Kan yapay olarak üretilmeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır. Yeni doğan ve kanının değişmesi için kana ihtiyacı olan hemofilili ve talasemili hastalarımız, açık kalp ameliyatı geçirecek insanlarımız, trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak sizler hayat verebilirsiniz. Çünkü kan hayattır. Topladığımız kanlar, trafik kazalarında, ameliyatlarda, kan hastalıkları ve bunun gibi durumlarda kana acil ihtiyaç duyulmakta. İnsanlarımız kan merkezlerine, kan ihtiyacını giderebilmek için başvurmaktalar. Türk Kızılay'ına ait kan merkezleri de bu isteklere cevap verebilmesi için, kan stoklarının her zaman için yeterli seviyede olması gerekmekte. Bunun için sağlığı yerinde olan kişilerin kan vermesi gerekir. Bu anlamda Türk Kızılay'ına ait kan tırımız 4 gün burada." - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Kızılay Yozgat Yerköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title