Haberler

Mardin'de 34 Kadına Siyaset Eğitimi Verildi

Güncelleme:

MAKİDER, Yerel Yönetimlerde Kadın Temsili İçin Kadın Adayların Güçlendirilmesi Projesi ile 34 kadına siyaset eğitimi verdi.

Mardin Kadın Eğitim ve İstihdamı Destekleme Derneği (MAKİDER), Yerel Yönetimlerde Kadın Temsili İçin Kadın Adayların Güçlendirilmesi Projesi ile 34 kadına siyaset eğitimi verdi.

Mardin'in Dargeçit ve Midyat ilçelerinde eğitim alan kadınlar program sonunda bir otelde kahvaltıda bir araya geldi. burada proje hakkında bilgi veren MAKİDER Başkanı Seylan Mungan, Mardin'de yerel yönetimlerde görev alan kadınların sayılarının çok az olduğunu, Türkiye ortalamasının da çok altında olduğunu belirtti.

Mungan şunları söyledi:

"Kadınların siyaset içindeki rolleri yaptıkları işler siyaset dışındaki sorumlulukları özgüven karar mekanizmalarında olmamaları siyasetin erkek işi gibi gözükmesi ekonomik durumun çok önemli bir güç olması kadınların aday olmalarını zorlaştıran etkenlerdir.Bu proje kadınların bu normlar içerisinde karar alma mekanizmalarına katılımlarını kısıtlanmış olmasına yola çıkılarak hazırlandı. Mardin'de yerel siyasete kadınlar adayları destekleyerek Mardin'in kadın dostu kent olma yolunda önemli bir adım atmasını sağlayacak Dargeçit ve Midyat ÇATOM'da yürütmüş olduğumuz bu projeye 34 kadın katılım sağladı. Proje kapsamında toplumsal cinsiyet, kadın hakları, kadın bakış açısı ile siyaset, kadın dostu kent, yeşil siyaset kampanya faaliyetleri ve eğitim konuları ile uygulamalı kürsü konuşmalarını içeren bir program uygulandı." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Dargeçit Türkiye Midyat Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title