Haberler

Yerel seçimlere doğru - Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu -

Trabzon Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzonspor'a kupasının verilmemesi halinde kentte 'şike anıtı' yaparak bu adaletsizliği anıtlaştıracağız" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, " Trabzonspor'a kupasının verilmemesi halinde kentte 'şike anıtı' yaparak bu adaletsizliği anıtlaştıracağız" dedi.

Gümrükçüoğlu, 2009 ile 2014 yılları arasındaki çalışmalarını anlatmak için Trabzon Belediye Başkanlığı binası yanındaki belediye ait bir toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, 5 yıldır görevde olduğunu belirterek, kenti göreve geldikleri sürede Türkiye'nin 81 ili içerisinde en yaşanılabilir dördüncü ili haline getirdikleri söyledi.

Trabzon'un ülkenin en temiz ili seçildiğini de söyleyen Gümrükçüoğlu, göreve gelmeden önce Trabzon'da 61 proje yapmayı vaat ettiklerini belirterek, bu projelerden 55'ini tamamladıklarını ya da tamamlama aşamasına getirdiklerini ifade etti.

Gümrükçüoğlu, diğer 6 projeden bazılarını yer temini olmadığı için yapamadıklarını, yapmayı düşündükleri semt pazarları projesini ise askıya aldıklarını ancak buna rağmen 61 proje dışında da önemli hizmetler yaptıklarını ifade ederek, "Halkı sevmek, onunla birlikte olmak verdiğiniz sözü yerine getirebilmektir" dedi.

Ayasofya'da peyzaj çalışması, aynı bölgenin de aralarında bulunduğu çeşitli adreslerde kavşaklar yaptıklarını, Değirmendere Kavşağı'ndaki trafik sorunun da kentsel dönüşümle ortadan kaldırılacağını anlatan Gümrükçüoğlu, Akyazı'dan başlayıp tüneller ve viyadüklerle Değirmendere'ye ulaşan Kanuni Bulvarı'nın yapımında da önemli mesafeler alındığına işaret etti.

Gümrükçüoğlu, bu yolun kentin trafiğini rahatlatacağı gibi, Trabzon'un çevre illere de bağlantısını güçlendireceğine işaret ederek, kente çevre yolu projesinin de yapılacağını dile getirdi.

Trabzon'da belirli saatlerde olması gereken 15 bin yolcu sayısına ulaşılamadığı için hafif raylı sistem yapılamadığını ancak Erzincan'a ulaşan demiryolunun Trabzon'a da ulaşmasını istediklerini belirterek, Rize ile Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi arasında raylı sistem kurulmasını önerdi.

Trabzon'un kendi dönemlerinde "büyükşehir" statüsüne kavuştuğunu anlatan Gümrükçüoğlu, önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden göreve gelmesi halinde yapmayı düşündüğü 15 önemli projeyi de sıraladı.

Gümrükçüoğlu, bu projeler arasında kentin 100 yıllık altyapı ve atıksu sorununun çözülmesi, 103 dönümlük botanik parkı, kentin çeşitli semtlerinde akıllı kentlerin yapılması için plan ve program hazırlanması, Çömlekçi Tüneli ile Beşirli arasında sahil dolgu projesi, Kutlugün köyünde mesire alanı yapılması, katlı otoparklar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne yeni hizmet binası yapımı, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile Çömlekçi'de kavşak yapılması, Erdoğdu ve Kaymaklı'da insanları mağdur etmeden kentsel dönüşüm projeleri ile doğal gazın yaygınlaştırılması gibi projeler olduğunu belirtti.

Ayrıca yenilenen Meydan Parkı ve çevresindeki ikinci ve üçüncü etapları yapmayı planladıkları, tarihi binaları restore etmeyi, İskenderpaşa otoparkının olduğu alan ile Boztepe arasında teleferik yapmayı hedeflediklerini anlatan Gümrükçüoğlu, "Projelerimiz arasında kenti ileriye taşıyacak imar planı da var. İmar planının yapılmasıyla yine vatandaşlarımız kendi arazisi üzerinde evini yapabilecek" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu Arsin'de yapılacak Yatırım Adası projesinin önemine de dikkati çekerek, kentte yapılan bazı projelerin belediyenin değil hükumetin projeleri olduğu yönündeki söylemleri anımsatarak, Trabzon'da yapılan tüm projelere belediye olarak katkı verdiklerini kaydetti.

-Gümrükçüoğlu'ndan kupa tepkisi

Trabzonspor'a 2010-2011 sezonunda şampiyonluk kupasının verilmemesine de tepki göstererek, futbolda da hukukun üstünlüğüne inandıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Trabzonspor'a kupasının verilmemesi halinde kentte 'şike anıtı' yaparak bu adaletsizliği anıtlaştıracağız" ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, yerel seçimlerde AK belediyecilik olarak şehrin tamamını yönetmeye talip olduklarını ve siyasi parti ayrımı yapmadan tüm kesimin oylarına talip olduklarını söyleyerek, sözlerini "Parti ayrımı gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızın oylarına talibiz. Takdir milletimizindir. Onların vereceği karar başımızın üstündedir" şeklinde tamamladı.

-Gümrükçüoğlu'na tepki gösterdi

Basın toplantısı sonrası makamına geçen Gümrükçüoğlu'na, belediye binası girişinde bekleyen ve 16 yıl önce Kaymaklı Mahallesi'nde geçici ruhsatla yaptırdıkları evlerine yol isteyen ve M.Y'nin de aralarında bulunduğu bazı kişilerce tepki gösterildi. Bu kişiler ile belediyenin özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Olay yerine çağrılan polislerin de karıştığı arbede, M.Y'nin polislerce emniyete götürülmesiyle son buldu.

Bu sırada Gümrükçüoğlu'ndan yardım istemek için belediye önüne gelen epilepsi hastası bir kadın da fenalık geçirdi. Bu kadın da ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Belediye yetkilileri, Gümrükçüoğlu'na tepki gösteren kişilerin evinin bulunduğu alanın gerçekte yeşil alan olduğunu ve söz konusu alan için imarda yol bulunmadığını kaydettiler. Yetkililer, Trabzon Belediyesi'nin söz konusu yerdeki 7,8 hektar alanın Bakanlar Kurulu kararıyla afet riski bulunan bölge ilan edildiğini ifade ettiler.

Yetkililer, bayılan kadının da belediyeden sürekli yardım alan bir kişi olduğunu, hatta oğlunun düğününde eşyasının bile Gümrükçüoğlu tarafından alındığını söyleyerek, bu kadının sorunuyla ilgilenildiğini dile getirdiler.

-ak parti trabzon belediye başkanı gümrükçüoğlu

Kaynak: AA / Politika

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzonspor Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title