Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Karacan: "30 Mart'tan itibaren Eskişehir'de insan odaklı bir hizmet anlayışı kaçınılmazdır.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan, "30 Mart'tan itibaren Eskişehir'de insan odaklı bir hizmet anlayışı kaçınılmazdır. Biz, yeni nesil belediyecilik anlayışıyla eski, köhnemiş ve kendisinden başkasına faydası olmayan bu geleneği yıkacak ve Eskişehir'e bambaşka bir ufuk açacağız" dedi.

Karacan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, adaylığını açıkladığı günden itibaren her türlü kavgadan, siyasi çekişmeden uzak, sadece hizmet üretmeye yönelik çalışmalarda bulunacağını söylediğini anımsattı.

Eskişehir halkının artık siyasi kavga ve çekişme, birbirini karalayıcı, rencide eder derecesinde sözleri istemediğini belirten Karacan, 122 gündür 30 bine yakın vatandaşla görüştüklerini ve bunun sonucunda Eskişehir halkının, "kendi geleceğini kendisi belirlemek" istediği sonucuna ulaştıklarını bildirdi.

"Eskişehirli artık bireysel tercihlere kurban gitmeyen, uyuşmazlıklarla çözülmeyen sorunları istemiyor" diyen Karacan, şöyle konuştu:

"Eskişehirli kendi umut ve beklentilerini esas alan, merkeze değil, herkese hizmet anlayışını ilke edinen bir yönetim arzu etmektedir. Eskişehirliler bugüne kadar zaman kaybettiklerinin farkındalar. Gelecekle ilgili umutlarını zayıflatan, kavga, çekişme, itham ve iftiralara dayalı bir siyaset anlayışını reddetmektedir. Eskişehirli bu anlayışta olanları da artık affetmeyeceğini gösterdi. 30 Mart'tan itibaren Eskişehir'de insan odaklı bir hizmet anlayışı kaçınılmazdır. Biz, yeni nesil belediyecilik anlayışıyla eski, köhnemiş ve kendisinden başkasına faydası olmayan bu geleneği yıkacak ve Eskişehir'e bambaşka bir ufuk açacağız."

"Trafik sorunu, bir yıl içinde çözülecek"

Karacan, şehir içi trafik sorununa ilişkin projelerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Şehrin içerisindeki trafik sorununu bir yıl içerinde kaldıracağımızı hedefledik, bunu söyledik. Bunu, birinci öncelik batçıklarla daha sonra yeni açılacak yollarla yapacağız. Ayrıca şehrin tek merkezden çıkmasını arzu ediyoruz. Eskişehir'in trafik sıkıntısı ve tek merkezlilikten kurtarmak için yeni yerleşim alanları ve cazibe merkezleri oluşturmamız, şehrimizin her noktasına aynı şekilde hizmet, aynı şekilde ulaşılabilirlik için hizmetin kalitesini de yükseltmemiz gerekiyor."

Eskişehir'in çeşme suyunu, Türkmendağı'ndaki kaynağı kullanarak, içilebilir hale getireceklerinin sözünü veren Karacan, aynı zamanda en az 2-3 yılda zam yapmamayı vadetti.

Kent halkının ulaşım sorunlarına ilişkin önceliklerinin, tramvayın mevcut borcunu kapatmak olduğunu aktaran Karacan, daha sonra bilet ücretlerini vatandaşın belirleyebileceğini, üniversite öğrencileri için de okul yurtlarından, üniversite yerleşkelerine ücretsiz ring servisleri koyacaklarını belirtti.

Karacan, kendisini kente hizmet etmeye adadığını, bunun kendisi için onur olduğunu sözlerine ekledi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Harun Karacan Eskişehir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title