Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

Partilerin Edirne Belediye Başkan adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan adayı Sinan Tekin, İstasyon ve Yancıkçı Şahin mahalleleriyle Karadenizliler Derneği'ni ziyaret etti.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, seçim çalışmalarında tıkanan siyasette Saadet Belediyeciliğini anlattığını belirtti.

Saadet Partisi'nin yolsuzluklara karışmayan bir parti olduğunu ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

"Biz hiçbir zaman kavga ve gürültü ile siyaset yapmadık. Bizim hiçbir Bakanımız yolsuzluğa karışmadı, Belediye Başkanlarımız hakkında soruşturma açılmadı. Bir de bugün Mecliste bulunan partilerin haline bakın. Yolsuzluklar, ihaleye fesat karıştırmalar… kavga gürültüyle adeta örtbas edilmeye çalışılıyor.

İnsanımız her gittiğimiz yerde bunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Geçen gün ziyaret ettiğimiz bir mahallede seçmenler, 'oyumuz sana kurban olsun' derken, diğer bir mahallede ise 'Gönlümüz de seninle oyumuz da' demek suretiyle seçmenin bizi göreve getirmeye kararlı olduğunu gösteriyor.  Evet, az kaldı! Edirne'nin Saadet Belediyeciliğine kavuşmasına az kaldı. Saadet gelecek dertler bitecek. Saadet kazanacak, Edirne kazanacak."

-AK Parti adayı Günşen

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Ahmet Günşen de vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi'nde görev yapan öğretim üyelerini ziyaret ederek başlayan Günşen, Saraçlar Caddesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Trakya Yaren Tekstil Fabrikası çalışanlarıyla görüştü, Enerji Verimliliği Derneği Edirne Şubesi açılış toplantısına katıldı.

Daha sonra Günşen, Semerkand Derneği Edirne Şubesi, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Edirne Şubesi ve Hamburglu Pansiyon çalışanlarını ziyaret ederek Kirişhane Semti'nde düzenlenen mahalle mitingiyle günlük çalışmalarını sonlandırdı.

Edirne'ye büyük bir değişim getireceğine inandıklarını söyleyen Günşen, "30 Mart'a adım adım yaklaşıyoruz. Seçim heyecanıyla birlikte çalışmalarımızı da tüm tempomuzla sürdürüyoruz. Edirne'yi seviyorum ve halkıma güveniyorum. İnşallah seçim gününün akşamında da halkımız bizi belediyecilik ile görevlendirecek ve bundan sonra daha da çok çalışacağız. Edirne'nin fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarına dur diyeceğiz" dedi.

-Gürkan, huzurevi sakinlerini ziyaret etti

CHP Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlılarla bir araya geldiğini ve seçimi kazanmalarının ardından Edirne'de sosyal belediyeciliğin başlayacağını ifade etti.

Edirne'deki her kesimin huzur içinde yaşayacağını belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Yaşlısı, genci, kadını, çocuğuyla huzur içinde refah içinde yaşayacağız. Tüm çalışmalarımız halkın refahına yönelik olacak. Hazırladığımız projelerimiz içinde yaşlılarımızın yeri ayrıdır. Bizleri bugünlere getiren büyüklerimiz, bizlerin baş tacıdır. Onlara gereken önemi ve hak ettikleri ilgiyi göstereceğiz. 30 Marttan sonra, engellilerimiz, şehit yakınları ve gazilerimizle birlikte yaşlılarımıza özel bir masa oluşturacağız.

Bu masamıza gelen engellimiz, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz çaylarını içerken, belediyeyle ilgili tüm işleri personelimiz tarafından tamamlanacak. İşlemleri kolaylaştıracağız. Sosyal belediyecilik anlayışı budur dedi."

-Sedefçi, dernekleri ziyaret etti

Edirne Belediye Başkanı ve DSP Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi, Emekli Öğretmenler Derneği ve Eski Londra Asfaltı Esnafını Koruma ve Yaşatma Derneği'ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklmaya göre, Emekli Öğretmenler Derneği'nde, öğretmenlerle bir araya gelen Sedefçi, eğitimcilerin hakkının ödenemeyeceğini belirtti.

Daha sonra, Eski Londra Asfaltı Esnafını Koruma ve Yaşatma Derneği'ni de ziyaret eden Sedefçi, "Edirne'de tüm dernek ve kuruluşlarımıza hiçbir ayrım yapmaksızın desteklerimizi bugüne kadar sürdürdük. ve kendilerine dün olduğu gibi bugünde maddi ve manevi anlamda desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. 20 yıldır sizlerin desteği ile Edirne'mizde çok güzel başarılara imza attık ve bundan sonraki dönemde de sizlerden aldığımız güç ve destekle 5 yıl daha başarılara imza atmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Günşen Recep Gürkan Ak Parti Yerel Haberler

title