Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

MHP Edirne Belediye Başkan adayı Çakırlar, yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor.

MHP Edirne Belediye Başkan adayı Orhan Çakırlar, yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor.

MHP Edirne İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakırlar, MHP Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek ve partililer ile Kıyık semti ile Nişancıpaşa ve Barutluk mahallelerini ziyaret etti, kente yönelik projelerini anlattı.

Çakırlar, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, şehri yönetmeye ve şehrin kaderini değiştirmeye talip olduklarını söyledi. Edirne'nin MHP iktidarıyla düze çıkacağını ifade eden Çakırlar, şunları kaydetti:

"Bugün içinde yaşadığımız bu şehir kimsenin mutlu olamadığı bir şehir haline gelmiş veya getirilmiştir. Mevcut yapı ve sistem ile çözüm üretmek mümkün gözükmemektedir. Bu yüzden sistemde değişiklik yapılması ve yeniden örgütlenmeye gidilmesi kaçınılmaz ve elzemdir. Şehrin problemlerinin çözümüne ve gelecek vizyonuna uygun olarak hazırlanmış olan projeler içerisinde rekreasyon alanları, parklar, spor tesisleri, pazar yerleri, fuar merkezleri, el emeği göz nuru merkezleri, otoparklar, mahalle hizmet yerleşkeleri ve kentsel dönüşüm projesi gibi herkesi yakından ilgilendiren projeler bulunmaktadır."

-DSP'nin yerel seçim çalışmaları

Edirne Belediye Başkanı ve DSP Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi, yerel seçim çalışmalarına devam ediyor.

DSP Edirne İl Başkanlğı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sedefçi, eski milletvekili Rasim Çakır ve CHP Belediye Başkan aday dayı olan Şükrü Ciravoğlu ile bir araya geldi.

Sedefçi, ziyarette yaptığı konuşmada, yerel seçimlere az bir süre kaldığını söyledi.

Çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü ifade eden Sedefçi, "9 ay boyunca aynı yarışta bulunduğumuz, ben ve diğer aday adayları arkadaşlarım gibi aynı haksızlığa uğrayan çok değerli arkadaşım Şükrü Ciravoğlu ve eski dostum geçmiş dönem milletvekili Rasim Çakır ile seçim sürecini değerlendirdik. Bizlere haksızlığa karşı çıktığımız bu onurlu yolda başarı dileklerini ilettiler" diye konuştu.

-CHP Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Gürkan

CHP Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve'nin kendisi hakkında asılsız iddialarda bulunulduğunu öne sürdü.

Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Edine İl Başkanı Kahve'nin kendisi hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu iddia etti.

Kahve'nin iddiasına yönelik  "ya gereğini yapması, ya da özür dilemesi gerektiğini" savunan Gürkan, "Edirne halkına bir özür borçlusun. 136 bin Edirneli'nin oyunu alarak Edirne milletvekili seçilmiş bir parlamenter hakkında sırf laf olsun diye konuşamazsın. Yok öyle çamur at izi kalsın anlayışı. Senin yaptığın bu açıklama Edirne halkına yapılan bir hakarettir. Ben Edirne Milletvekili ve Edirne Belediye Başkan adayı olarak Edirne halkına yapılan hakareti kabul edemem. Siyaseti dürüst yapacaksın. İlkeli olacaksın. Güneşin balçıkla sıvanamayacağını unutmayacaksın" ifadelerini kullandı.

-Saadet Partisi'nin yerel seçim çalışmaları

Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan adayı Sinan Tekin, yerel seçim çalışmalarına devam ediyor.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimlere az bir süre kaldığını söyledi. Seçimlere kadar tüm Edirneliler'in elini sıkmayı hedeflediğini aktaran Tekin, şunları kaydetti:

"Toplumun en önemli unsurlarından olan esnaflık günümüzde en zor iş haline geldi. Çünkü açılan iş yerini ayakta tutmak kolay değil. Büyük sermaye babaları, zincir marketler ve AVM'lerin yanında ayakta kalmak çok daha zor. Devletin, her şeyden önce adil olması gerekir. Esnafı sermayeye ezdirmemesi gerekir. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Hamdi Sedefçi Müjdat Kahve Recep Gürkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title