Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar: "Sebebi ne olursa olsun, asla hiçbir ölüme sevinmeyiz, ölenin de arkasından konuşmayız. Bizim inancımız bunu gerektiriyor"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, İslahiye ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Tayyar ve AK Parti  İslahiye Belediye Başkan adayı Kemal Vural ile partisinin Beyler Mahallesi'nde düzenlendiği programa katıldı, esnaf ziyaretinde bulundu.

Tayyar, burada yaptığı konuşmada, Erkin Elvan'ın ölümünü hatırlatarak, 14 yaşında henüz çocuk yaşındaki bir gencin naaşı üzerinden bu memleketin yine karıştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Bu tür acıların bir daha yaşanmamasını dileyen Tayyar, "16 Haziran 2013 tarihinde o çocuk, hastaneye kaldırılıyor ve komada, yaklaşık 260-270 gündür komada. Hayatını kaybediyor. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Allah rahmet etsin, arkasından dualarımızı okuyoruz. Sebebi ne olursa olsun, asla hiçbir ölüme sevinmeyiz, ölenin de arkasından konuşmayız. Bizim inancımız bunu gerektiriyor" dedi.

30 Mart'taki seçimin Türkiye'nin kader seçimi olacağını vurgulayan Tayyar, şöyle konuştu:

"Çözüm sürecinin başlamasıyla bundan rahatsız olanlar, kan akmamasından, şehit cenazelerinin gelmemesinden, evlere şehitlerin gelmemesinden rahatsız oldular. Yıllarca Türk-Kürt kavgasını çıkartarak bundan nemalananlar, çözüm süreci başlayınca, 'acaba Alevi- Sünni, tıpkı 1980 öncesi Maraş'ta, Sivas'ta, Çorum'da olduğu gibi nasıl birbirlerine düşürürüz' hesabına yapıyorlar. Onun için tezgah büyük. Bu oyunu inşallah el birliğiyle 30 Mart'ta bozacağız."

Tayyar ve beraberindekiler, daha sonra Hatay Bulvarı'ndaki seçim koordinasyon merkezine geçti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Şamil Tayyar Gaziantep Ak Parti Yerel Haberler

title