Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

Kadın Merkezi (KAMER) Vakfı Mardin Şube Başkanı Tülay Elçioğlu: "Tüm kadınları yerel seçimlerde kendi çıkarlarını gözeterek, bireysel tercihlerini yaparak oy kullanmaya davet ediyoruz.

Kadın Merkezi (KAMER) Vakfı Mardin Şube Başkanı Tülay Elçioğlu, tüm kadınları yerel seçimlerde kendi çıkarlarını gözeterek, bireysel tercihlerini yaparak oy kullanmaya davet ettiklerini belirtti.

Elçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda pek çok tabunun yıkıldığını,  etnik kimlik farklılığı, inanç farklılığı yaşayan insanların daha eşitlikçi, konusunda umutlandığını, ancak son aylarda bir kaos aralığı yaratan paralel yapı, yolsuzluk gibi iddiaların, ortaya saçılan ses kayıtların toplumda güven kaybına ve umutsuzluğa yol açtığını kaydetti.

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle tüm adaylara yerel yönetimlerin cinsiyet eşitliği konusundaki rol ve görevlerinin önemini hatırlatmak istediklerini kaydeden Elçioğlu şunları belirtti:

"Kadınlar siyasi tercihleri, etnik kimlikleri ne olursa olsun "kadınlık" ortak paydasında buluşmadıkça toplumsal cinsiyet rolleri ve bu roller sonucunda yaşanan şiddet ve ayrımcılık sona ermeyecektir. Yaklaşan yerel seçimlerde siyasi kimliğinin ötesinde kadınlarla, kadın kuruluşlarıyla hiçbir ayrım gözetmeksizin "kadınlık" ortak paydasında, cinsiyet eşitliği sağlamaya yönelik müştereklerde buluşmak için çaba harcayan kadın adayları büyük bir heyecanla destekleyeceğimizi bildirmek istiyoruz. Tüm kadınları yerel seçimlerde kendi çıkarlarını gözeterek, bireysel tercihlerini yaparak oy kullanmaya davet ediyoruz" - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title