Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Barut: "Büyükşehir Yasası ile köylere yatırım imkanları en az 10 kat artacak"

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, yerel seçim kampanyası kapsamında köy ziyaretlerinde bulundu.

Barut, ilçenin Örenşehir, Çenger ve Çavuşköy köylerini ziyaret etti. Ziyaretlere Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, Kadın Kolları Başkanı Eda Temur Tansak, Gençlik Kolları Başkanı Erhan Çetin ve eski AK Parti ilçe başkanlarından Ercan Mekteplioğlu da katıldı.

"Büyükşehir Yasası ile köylere yatırım imkanları en az 10 kat artacak" diyen Barut, "31 Mart'tan itibaren belde belediyeleri ortadan kalkıyor ama biz belde belediye teşkilatlarını kapatmayacağız. Manavgat'ın doğusunda sadece Kızılot belediyesi var. Bu bölge çok geniş bir coğrafyaya sahip" diye konuştu.

Hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi için bölgeye yeni bir birim daha kuracaklarını ifade eden Barut, "Büyükşehir Yasası ile Manavgat'ın Aşağı Pazarcı Mahallesi'nin aldığı hizmetlerin tümünü köyler de alacak. Bu bölgede bulunan köylerinde bu hizmetleri alması konusunda Kızılot haricinde merkezi bir bölgeye bir belediye hizmet birimi daha kuracağız. Hizmet sizin ayağınıza gelecek" dedi.

Barut, Evrenseki'de hayata geçirdikleri halk plajı modelini ilçe geneline yayacaklarını, bunu ilk olarak Çenger sahiline kuracaklarını kaydetti.

Ziyaretlerde vatandaşların, özellikle Büyükşehir Yasası konusunda kendilerine değişik sözler söylenildiğini belirtmeleri üzerine Barut, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Yasası, köyler için tam anlamıyla bir fırsattır. Sizler hem büyükşehir hem de Manavgat Belediye Başkanını seçeceksiniz. Belediyelerin bütçeleri artıyor, köylere yapılacak yatırım için kanun, bütçenin en az yüzde 10'u kıstasını koymuş. Köylerin yaşadıkları altyapı sorunları kısa sürede ortadan kaldırabilecek bir kaynak oluşuyor. Bu yasa köylerimizi kalkındırma yasası. Başta Başbakanımız olmak üzere Allah bu yasayı çıkartan herkesten razı olsun." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Recep Barut Örenşehir Ak Parti Manavgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title