Haberler

Ekmen : Batman'da Emsali Olmayan Yeni Bir Dönem Açacağız

Güncelleme:

AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Ekmen düzenlediği basın açıklamasında seçim hakkında bilgi verdi.

AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Ekmen, " Halk takdir eder, projelerimizi beğenir ve iyi bir yaşam standardında yaşama hedefimizle buluşursa o zaman Batman'a 60 yıllık belediyecilik tarihinde emsali olmayan yeni bir dönem açacağımıza inanıyoruz" dedi.

Ekmen düzenlediği basın açıklamasında, Türkiye siyasi tarihinin en uzun seçim dönemlerinden birinin yaşandığını belirterek, bunun seçmen, aday ve teşkilatlar için zor bir durum olduğunu söyledi.

Seçim hazırlıklarının hızla devam ettiğini ifade eden Ekmen, "Seçim bürolarımızı kurduk. Teknik alt yapısını hazırladık. Profesyonel kampanya yönetimi ve proje hazırlama sürecine girdik. Genel merkezimizin kampanyasını yürüten şirket bizim de kampanyamızı yürütecek. Bu Sayın Başbakanımızın talimatı ile yürütülen bir işlem olacak" dedi.

Birbirinden bağımsız 72 projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Ekmen, ekonomik ve mühendislik kuralları açısından uygulanabilir projeler üretmek zorunda olduklarını belirtti.

Ekmen, AK Parti olarak iddialı oldukları alanlardan birinin de Kentsel Dönüşüm Projeleri olduğunu vurgulayan Ekmen, şöyle dedi:

"Batman'ın yarısının bu kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Bir raylı sistem çok basit iken yapılan kavşaklarla bugün mühendislik hesaplarının yenilenmesi gerekiyor. Devlet Demir Yolları üzerinde Balpınar'dan TOKİ'ye kadar olabilecek bir banliyö çalışması için arkadaşlarımız bir mühendislik çalışması yapıyor.  Kadınlar, gençler ve engelliler için de projelerimiz olacak. Gençlerin Kürtçeye olan duyarlılığını ve ilgisini güçlendirecek bir takım programlara yönelik çok sayıda projemiz olacak. 72 proje hedefleniyor. Seçim kampanyasını 1 Şubat 2014 tarihinde başlatmayı hedefliyoruz. Yasal kampanya süresi 45 gün."

Ekmen, çatışmacı ve yarışmacı dilden uzak bir kampanya hedeflediklerine dikkati çekerek, centilmenlik içerisinde Batman'ı hedef alan, Batman'ı bir adım öne götürmeyi kurgulayan ve kardeşlik içerisinde kimseyi hedef gözetmeyen bir kampanya yürütmek istediklerini belirtti.

Diğer partilerin de buna azami derecede riayet edeceğini umut ettiklerini kaydeden Ekmen, "Şahsımızın ve temsil ettiğimiz kesimlerin onurunu korumak noktasında vereceğimiz cevaplar dışında bizim belki doğrudan eleştiri yaptığımızı çok az  göreceksiniz. Çünkü biz 50 yıllık projeksiyonla yeni bir Batman alternatifi sunacağız. Bunu yaparken de çözüm sürecinde AK Parti'nin bu bölgeden alacağı total oyun öneminin farkındayız" diye konuştu.

Ekmen, belediyeyi kazanmanın kendileri için çok önemli bir hedef olduğunu vurgulayarak, bundan daha önemli olanın ise Batmanlıları sürece olan inançlarını güçlendirmek olduğunu söyledi.

Bu desteğin yüksek seviyelerde olduğuna işaret eden Ekmen, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin toplam oy oranının artmasına Batman'dan büyük bir katkı vermeye çalışacağız. Halk takdir eder, projelerimizi beğenir ve iyi bir yaşam standardında yaşama hedefimizle buluşursa o zaman Batman'a 60 yıllık belediyecilik tarihinde emsali olmayan yeni bir dönem açacağımıza inanıyoruz. Çünkü bugün imkanlar çok farklı. Partimizin tecrübesi ile Sayın Başbakanımızın ve Maliye Bakanımızın  Belediyeyi kazandığımız takdirde bize vereceği destekle ortaya çıkacak sinerji çok farklı olacak."

Tutuklu milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesi

Ekmen, tutuklu milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesine ilişkin, bunun seçime yansıyıp yansımayacağını bilmediklerini belirtti.

"Bunun aleyhimize bir propaganda olarak kullanılacağı kesin" diyen Ekmen, şunları kaydetti:

"Bölgede her ne kadar iktidar partisi olarak seçime girmek avantaj görünse de bu bir dezavantaj oluyor. Çünkü seçmen devleti yöneten değil, devleti temsil eden en küçük bir memurun bile faturasını iktidar partisine kesebiliyor. Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay ilk tutuklandığında belediyeyi ilk ziyaret eden kişilerden biriydim. Bu tutuklamaları yanlış bulduğum için tahliye edilmemelerini de bir hayli yanlış buluyorum. Anayasa Mahkemeleri kararlarında içtihat üretici bir boyutu var. Yani her vaka Anayasa Mahkemesine gitmez. Bir vaka gider orada verilecek karar diğer bütün vakalara örnek olur. Mustafa Balbay bir örnek oluşturmuşsa diğer mahkemelerin buna uyması gerekirdi. Çünkü Mustafa Balbay'da sadece uzun tutukluluk süresi değil, seçilme hukukuna da atıfta bulunan bir takım yorumlar mevcuttu. Dolayısıyla Diyarbakır'daki mahkemelerin KCK soruşturmaları boyunca değişik örgüt suçlamalarında çok ciddi sıkıntılı kararları var. Bu da onlardan biri oldu."

'ÇÖZÜM SÜRECİ YÜDE 100 YERLİ BİR SÜREÇ'

Ekmen, Türkiye'de daha önce 8 kez çözüm sürecine benzer süreçler işletildiğini ifade ederek, bunların tamamında dışa açık etkenlerin bulunduğunu savundu.

"Fakat son çözüm süreci yüzde 100 yerli bir süreçtir" diyen Ekmen, şöyle dedi:

"Daha önceki süreçlerde Talabani'nin veya Barzani'nin, Amerika'nın aracılığı gibi etkenlerden söz edilirdi. Oslo tutanaklarında üçüncü bir devlet var o masada oturan. Tutanaklarda geçiyor bu. Yüzde 100 yerli bir süreç olduğu için de devlet istihbaratı ile Öcalan arasında yürüyen bir süreç var. Sayın Başbakan'ın Barzani'yi Diyarbakır'da ağırlaması, Şivan Perver'i Diyarbakır'a davet etmesi, Barzani'nin Irak Kürdistanındaki sahip olduğu imkanları çözüm sürecinin bir parçasına dönüştürmesi konusunda çok önemli bir merhale idi. İleri aşamalarda örgüt yöneticilerinin dış devletlere veya Irak Kürdistan'ına yerleşmesi söz konusu olacak. Buna benzer konular var. Dolayısyla herkes sonuca bir katkıda bulunmaya çalışıyor.  İmralı'dan gelen son açıklamalar sürece dair umudu koruma, daha ileri safhalara gitme açısından bir takım talep ve beklentileri içeriyor. Seçim döneminde de belki bir takım sürprizler yaşanabilir. Gazetelere yansıdı. Üçüncü kişilerce acaba ada ziyaret edebilir mi diye." - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Emin Ekmen Ak Parti Türkiye Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title