Haberler

Yerel Seçimlerin En Başarılı ve Başarısız Bakanları

Güncelleme:

30 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre bazı bakanların milletvekili oldukları illerde tüm ilçeleri AK Parti'nin kazanması dikkat çekerken bazı bakanlar ise yerel seçimlerde sınıfı geçemedi.

EN BAŞARISIZ BAKAN; MEHDİ EKER

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın milletvekili olduğu Sakarya'da ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın milletvekili olduğu Kocaeli'nde AK Parti tüm ilçe belediyelerini kazandı. Sakarya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerinde de zafer AK Parti'nin oldu. 30 Mart seçimlerinin "en başarısız" bakanı ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker oldu.

30 MART İÇİN ' BAŞKAN ADAYI' GİBİ ÇALIŞTILAR

30 Mart seçimleri öncesinde sahaya inen milletvekili ve bakanlar, seçim bölgelerinde "başkan adayı" gibi çalıştı. Propaganda sürecinde partilerine oy isteyen bakanların, seçim karnesi de kesin olmayan yerel seçim sonuçlarına göre netleşti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın milletvekili olduğu Sakarya'da ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın milletvekili olduğu Kocaeli'nde AK Parti tüm ilçe belediyelerini kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre bu iki ilin büyükşehir belediyelerini de AK Parti aldı.

İSLAM VE IŞIK ÇALIŞTI AMA BAŞARAMADI

Sahada yaptığı çalışmalara karşın, İslam ve Işık gibi başarı yakalayamayan bakanlar da oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in milletvekili olduğu Diyarbakır'da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanamazken AK Parti toplam ilçelerin 15'ini de bölgedeki en güçlü rakibi BDP aldı.

ÇELİK, ŞİMŞEK, MÜEZZİNOĞLU, GÜLLÜCE İLÇELERİ KAZANAMADI

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in milletvekilli olduğu ve AK Parti için başarısızlıkla sonuçlanan bir diğer il Adana oldu. YSK'ya Adana'daki seçim sonuçları için itiraz eden AK Parti, toplamda 11 ilçeyi kazanamadı.

AK Parti'nin kazanamadığı illerden bir diğeri ise Edirne. Sağlık Bakanlı Mehmet Müezzinoğlu'nun milletvekilli olduğu Edirne'de AK Parti 5 ilçede de mağlup oldu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vekil olarak Meclis'te temsil ettiği Batman'da da AK Parti Belediye Başkanlığı'nı kazanamazken aynı zamanda 3 ilçede de seçmenin oyunu alamadı.

Hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin milletvekili olduğu İstanbul'da da AK Parti başarısızlıkta çift haneleri gördü. AK Parti İstanbul'da 14 ilçe belediyesini CHP'nin kazanmasına mani olamadı.

BAKANLARIN KARNESİ

Milletvekili Kaybettiği BAKANLAR Olduğu İl İlçe Sayısı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bursa 1

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Ankara 5

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kırıkkale 4

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Ankara 5

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Yozgat 1

Aile ve Sosyal Politikalar

Bakanı Ayşenur İslam Sakarya 0

Avrupa Birliği Bak. Mevlüt Çavuşoğlu Antalya 8

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Fikri Işık Kocaeli 0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Faruk Çelik Şanlıurfa 4

Çevre ve Şehircilik Bakanı

İdris Güllüce İstanbul 14

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Konya 5

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Denizli 4

nerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Taner Yıldız Kayseri 4

Gençlik ve Spor Bakanı

Akif Çağatay Kılıç Samsun 1

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı

Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır 15

Gümrük ve Ticaret Bakanı

Hayati Yazıcı Rize 1

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl 2

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Adana 11

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman 3

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir 5

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas 7

Orman ve Su İşleri Bakanı

Veysel Eroğlu Afyonkarahisar 10

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Edirne 5

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme

Bakanı Lütfi Elvan Karaman 2

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Ayşenur İslam Fikri Işık Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

kubilaysrg5275@gmail.com:

akpartili arkadaslar hatirliyormusunus mustafa sarigul bir parti sarkisi cikarmisti zamani geldi diye demek ki daha zamani gelmemis gitsin bir ise girsin calissin kemal kilicdarogluda bir parti sarkisi cikarmisti akdediler ak cikti kemal kilicdaroglunun her tarafinda yaracikti diye ama allah dayma basbakanimizin yaninda allah basbakanimizi basimizda eksik etmesin amin

2
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title