Haberler

YSK Yayın Yasakları Gece Yarısı Başlıyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Yüksek Seçim Kurulunun yayın yasaklarının bu gece yarısından itibaren başlayacağını bildirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Yüksek Seçim Kurulunun yayın yasaklarının bu gece yarısından itibaren başlayacağını bildirdi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 30. maddesinde "Seçimlerle ilgili olarak seçim dönemlerinde yapılan yayınlara ilişkin usul ve esaslar Yüksek Seçim Kurulunca düzenlenir. Üst Kurul, medya hizmet sağlayıcılarının seçim dönemlerindeki yayınlarını Yüksek Seçim Kurulunun kararları doğrultusunda izler, denetler ve değerlendirir" hükümlerine yer verildiği anımsatıldı.

Yüksek Seçim Kurulunun, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile özel radyo ve televizyon kuruluşlarının seçim döneminde uyacakları yayın ilkelerini, 21 ve 22 Aralık 2013 tarihli kararlarıyla belirlediği ve duyurduğu bildirilen açıklamada, 21 Aralık tarihli kararda "Medya hizmet sağlayıcılarının, seçimin başlangıç tarihi 1 Ocak 2014'ten, oy verme gününden önceki 24 saate kadar (28 Mart 2014 saat 24.00) olan sürede siyasi reklam yayınlayabileceğinin" ifade edildiği kaydedildi.

Açıklamada, 22 Aralık tarihli kararın sonuç bölümündeki maddede ise "Siyasi partiler veya adayların oy verme gününden önceki 24 saate kadar olan sürede radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj, panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabileceği, siyasi partiler veya adayların açık veya kapalı yer toplantılarının radyo ve televizyonlarda canlı yayınlanabileceği, son 24 saat içinde benzeri program ve toplantıların yayınlanamayacağının" belirtildiği ifade edildi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun yayın yasaklarının 28 Mart 2014 saat 24.00'ten itibaren başlayacağına işaret edilen açıklamada, yayın yasaklarının, oy verme günü Yüksek Seçim Kurulunca açıklanacak saate kadar süreceği bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

yüksek seçim kurulu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title